Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Los Angeles: Chiellini megérkezett, motiváltabb nem is lehetne!

A Los Angeles FC hivatalosan is bemutatta Giorgio Chiellinit, aki máris céljairól beszélt a szurkolóknak.

(Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)

Nagyszabású sajtóeseményt tartott a LAFC a Bank of California stadionban, köszöntve az olasz-védőfejedelmet, aki a 14-es számú mezt viseli majd új csapatában.

Chiellini mint mondta, máris kész a közös munkára, edzésre jelentkezik, és stílusosan, a Los Angeles Galaxy elleni, július 8-ai város derbin készül bemutatkozni.

“Remélem, képes leszek valami különlegesre a klubbal. Meggyőződésem, hogy már most többet kaptam, mint azt reméltem. A legfőbb célom, hogy bajnokságot, trófeákat nyerjünk. Halottam arról, hogy az Egyesült Államokban úgy tartják, a támadók adnak el még több és több jegyet, de a védelem nyeri a bajnokságokat!” – fogalmazott a sajtóeseményen az olasz ikon.

“Tisztában vagyok azzal, hogy bármit is mondanak, az MLS nem könnyű bajnokság, már csak azért sem, mert különleges körülményekhez kell alkalmazkodni, ott vannak például a műfüves pályák. Azon leszek, hogy minél gyorsabban sikerüljön a beilleszkedésem, remélem a csapattársaim nagy segítségemre lesznek mindebben. 37 éves vagyok, de karrierem eleje óta arra készülök, hogy egyszer az MLS-be futballozzak. Most, hogy ez megadatott, minden tudásommal és rutinommal azon leszek, hogy segítsem a klubot céljai elérésében!” – folytatta Chiellini, aki szimpatikus gesztusként máris üdvözölte, hogy Carlos Vela továbbra is Los Angelesben képzeli el a jövőjét.

“Nagyon örülök, hogy Carlos velünk marad. Ez is egy jó jelzése, hogy milyen ambiciózus a klub. Carlos az első játékosa volt a klubnak, már most történelmet írt Los Angelesben. Alig várom a közös munkát!” – így Chiellini, akit kisebb meglepetésre Gareth Bale-ről nem igazán kérdeztek.