Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Bemutatta új kilencesét az Arsenal – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az Arsenal csapata a hétfői napon bejelentette újdonsült igazolását, aki a Manchester City gárdájától érkezett…

Az Arsenal együttese a hétfői napon megerősítette, hogy hosszútávú szerződést kötött a Manchester City csapatától érkező rutinos brazil támadóval, Gabriel Jesusszal.  A kiszivárgott híresztelések szerint az új szerzeményért a londoniak 45 millió fontot és bónuszokat fizetnek.

A 25 esztendős brazil támadó a Palmeirastól történt leigazolása óta már az ötödik teljes szezonját fejezte be a Citynél. Jesus a legjobb idényében 23, ill. 21 találatig jutott a 2018-2019-es és a 2019-2020-as idény folyamán. Ezzel szemben az elmúlt szezonja gyengébben sikerült számára, hiszen minden sorozatot figyelembe véve csak 14 gólt szerzett, miközben a legutóbb befejeződött kiírásban 13 találat fűződött a nevéhez.

Az 56-szoros brazil válogatott csatár az angol klubhoz való 2017-es csatlakozása óta összességében 236 mérkőzésen 95 gólt szerzett. Jesus aktuális szerződése 2023 nyaráig köti őt a Cityhez, vagyis idén nyáron még átigazolási díj fejében hagyhatja el az Etihad Stadiumot, amit eddigi klubja ki is használ.

Az Arsenal megerősítette, hogy az újonnan szerződtetett támadó a 9-es mezszámot fogja viselni klubjában.

Az “ágyúsok” a nyári átigazolási időszakban korábban már leigazolták a portugál középpályás Fábio Vieirát, a tehetséges brazil Marquinhost és az amerikai kapus Matt Turnert.