Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fradi – Tobol: “A jobbik csapat jutott tovább”

A Ferencváros sima, 5-1-es győzelemmel jutott tovább a Bajnokok Ligája első selejtezőköréből a kazah Tobol ellen. A Groupama Arénában, 17 347 néző előtt megrendezett találkozón egy percig sem volt kérdés a győztes kiléte – ahogy azt a kazahok trénere is kijelentette, a jobbik csapat jutott tovább.

“Mindenképpen szerettünk volna agresszíven kezdeni hazai pályán. 90 percig konstans játékot akartunk hozni és ez nagyjából sikerült is. Kielemezzük még a mai mérkőzést és megyünk tovább.” – mondta Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője.

A nagy gólarányú sikert nem dimenzionálta túl az orosz mester: “A legfontosabb, hogy minél több gólhelyzetet alakítsunk ki  – ma is ez volt a terv. “

Arra a kérdésre, hogy volt-e olyan eleme a játéknak, amivel elégedetlen volt, így reagált: “Miért lennék bármivel elégedetlen egy ilyen teljesítmény után?” Később hozzátette, hogy a pályán mindenki jól teljesített a csapatból, elégedett a játékosai teljesítményével.

A kezdőben ezúttal is csak egy új szerzemény kapott helyet: a két gólig jutó Adama Traore. A többi friss érkező legfeljebb csak néhány percet kapott a hajrában. “Vannak, akik már az első pillanattól fogva hozzá tudnak tenni – ilyen volt anno Esiti és most Adama Traore. Nem mindig egyszerű mindenkit beépíteni a csapatba – senki sem kap ajándékba játéklehetőséget.” Hozzátette még, hogy mindig a legjobb felállással próbálnak operálni és az aktuálisan legfittebb játékosok vannak a pályán.

A Fradi következő ellenfele a Slovan Bratislava lesz majd a második körben. “Ki kell elemeznünk a következő ellenfelünk korábbi mérkőzéseit. Ismerem a két csapat közös múltját – remélem ez nem fogja negatívan befolyásolni a jelent.”

“A jobbik csapat jutott tovább.” – kezdte az értékelést Milan Milanovics, a Tobol vezetőedzője.

“A Fradi nagyon erős csapat. Az első 20 percben rosszul játszottunk: nem volt jó az erőnlétünk, még szögletből is gólt kaptunk. A második félidő első 10-15 perce jó volt, jó volt a játékosaim hozzáállása. Akkor egy darabig jobbak voltunk, de sajnos kaptunk egy gólt, majd jött a kiállítás. Ezek után a csapat fejben feladta a küzdelmet. Úgy érzem, az első fordulóban a Ferencváros a legjobb csapat.”

Szóba került még a hosszú utazás és az időeltolódás is – kazah idő szerint éjfélkor kezdődött ez a találkozó. “Lehet, hogy van jelentősége az időeltolódásnak, de ezzel nem számoltunk – nem ez a vereség oka.”

A folytatás kapcsán kiemelte a kazahok mestere, hogy olyan hozzáállást vár el csapatától, mint amilyet a Ferencvárostól látott ezen az estén.