Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: végleg elpasszolták Kubot a „Királyiak” – HIVATALOS

Ha nem is teljesen záródtak be a háta mögött a Real Madrid kapui, a japán válogatott szélső, Takefusa Kubo immár nem kölcsönben, hanem végleg hagyta el a fővárosi klubot. A légiós új munkaadója a Real Sociedad lett.

Az a Real Sociedad, amely már korábban is remek üzleti kapcsolatot ápolt a madridiakkal. Korábban náluk mutatta meg Martin Ödegaard is, hogy kár lenne teljesen lemondania róla a Real Madridnak. Azóta a norvég karmester tovább is adták a „Királyiak” az angol Arsenalnak 35 millió euróért.

A még mindig csak 21 éves Take Kubo egykor az FC Barcelona akadémistája volt, ám a Real már Japánból hozta el újra Spanyolországba. A tizennyolcszoros válogatott támadó szerződését most felmondta a La Liga rekordbajnoka, bár még nem teljesen engedte el a kezét. Ugyanis Kubo még mindig hivatalos okmánnyal fog kötődni ahhoz a klubhoz, melynek mezét tétmeccsen sosem viselhette. Florentino Pérezék csak úgy engedték át végleg a Real Sociedadhoz, hogy visszavásárlási joguk van rá érdemleges teljesítmény esetén, illetve továbbadás alkalmával a madridi kirakategylet is részesült a transzferből.

Arról egyelőre nincs információink, hogy Kubo mennyiért váltott munkáltatót, illetve, hogy meddig írta alá kontraktusát a baszkokkal. A japán tehetség eddigi kilencvenhárom LaLiga meccsén hat gólt és hét gólpasszt ért el.