Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EKL-selejtező: a Kisvárda ismét legyőzte kazah ellenfelét, továbbjutott a következő körbe

A múlt heti meglepetésgyőzelem után ezúttal hazai pályán kellett bebiztosítania a továbbjutását a Kisvárdának, amely a kazah Kairat Almaty ellen készült hatalmas bravúrt bemutatni.

A párharc előtt egyértelműnek tűnt: nem a Kisvárda az esélyes a továbbjutásra. Ezzel szemben az odavágón remekül teljesített Török László együttese és váratlanul jó játékkal sikerült egy 1-0-ás sikert aratniuk Kazahsztánban. Innentől minden adva volt számukra egy bravúros továbbjutáshoz.

A visszavágón már a Kairat Almaty együttesén volt a sor – nekik kellett kezdeményezniük, hogy vissza tudjanak jönni a párharcba. Az első percekben kissé kaotikus volt a játék: mintha zavarban lettek volna a várdaiak. A pillanatnyi megilletődöttség után azonban átvették az irányítást a vörösmezesek és jöttek a helyzetek is. Aránylag jó volt az iram, főleg a Kisvárda támadott – lehetőségei azonban voltak a Kairatnak is. A 14. percben egy hatalmas ziccert jegyezhettünk fel: Asani vezethette a labdát zavartalanul, egy az egyben a kazah kapusra, majd lepasszolta azt az utolsó pillanatban – rosszul. Hosszú lett az átadás, Mesanovic kisodródott, Bagnack pedig vállal nagy erővel fellökte, így nem tudta befejezni az akciót.

Ez a jelenet azonban jelezte: a Kisvárda jobbnak tűnik magasabban jegyzett ellenfelénél. A sok fiatallal felálló Almaty nem állt a helyzet magaslatán és elég távolinak tűnt, hogy megszerezzék a vezetést. Sőt, inkább a várdai gól volt benne a levegőben. A 39. percben aztán zörrent is a háló: szabadrúgáshoz készült a Kisvárda, a játékvezető kiejtette a labdát, amire gyorsan le is csapott Ötvös, aki szépen ívelte be a bőrt, amiből Mesanovic fejelt gólt. Ezzel vezetett a Kisvárda, összesítésben pedig már 2-0 volt az előny. A Kairatnak egy félideje maradt a fordításra.

A sárga-feketék a fordulás után sem tudták lenyomni a hazai csapatot, lényegében csak folytatták az első félidei vergődésüket. A Kisvárda szépen menedzselte a játékot és stabilan védekezve lesimázták a meccset. Voltak lehetőségeik, de újabb gólt már nem jegyezhettünk fel. Még akkor sem, ha egyszer kijárt volna egy büntető: megint Bagnack alkotott, ezúttal könyökkel takarította el az útból a vörös mezes támadót, de a játékvezető ezúttal sem volt hajlandó a büntetőpontra mutatni. A csattanót pedig a csereként beááló Camaj hozta, aki a 87. percben még a kapufát is megzörgette jó alaposan.

A Kisvárda ezzel a győzelemmel végül 2-0-ás összesítéssel jutott tovább, a következő körben pedig vélhetően a Molde lesz majd az ellenfelük.

Kisvárda – Kairat Almaty 1-0 (1-0)
Helyszín: Várkerti Stadion (Kisvárda), Vezette: Theouly (CYP)
Gólszerzők: Mesanovic (39.)
Sárga lap: Ötvös, Makowski, ill. Sadybekov
Piros lap:

Kisvárda: Odintsov – Leoni, Kovacic, Kravchenko, Hej – Ötvös (Lucas), Karabelyov – Navratil (Czérna), Makowski (Melnyk), Asani (Camaj) – Mesanovic (Ilievski). Edző: Török László.

Kairat Almaty: Ustimenko – Bagnack (Kasabulat), Vasin, Sadybekov – Keiler, Ulshin (Usenov(Shvyrev)), Krachkovszkij, Astanov – Alykulov (Tkachenko), Shushenachev, Joao Paulo. Edző: Kirill Keker.