Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Putyint éltették a szurkolók, súlyos büntetésre számíthatnak – videóval

A Bajnokok Ligája selejtezőjének legutóbbi körében a Fenerbahce hosszabbításban esett ki a Dinamo Kijev csapatával szemben, de a találkozó nem csak a kiegyenlített küzdelemről maradt emlékezetes…

(Photo by Emrah Yorulmaz/Anadolu Agency via Getty Images)

A Dinamo Kijev emberelőnyben játszva hosszabbítást követően 2-1-re legyőzte idegenben a Fenerbahce csapatát a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, ezzel továbbjutott a következő körbe, pedig Szalai Attila egyenlítette ki a mérkőzés állását a rendes játékidő hajrájában.

A találkozó folyamán a Fenerbahce szurkolói jól hallhatóan Vlagyimir Putyin orosz elnököt éltették, hogy ezzel is cukkolják az oroszokkal háborúban álló ukrán ellenfelet. Nem sokkal korábban a Dinamo első gólját követően Vitalij Bujalszkij gólöröme során kezével egy sast imitált, amely a Fener városi riválisának, a Besiktasnak a jelképe.

A történtek a helyszínen és a közösségi médiában is nagy felháborodást váltottak ki. Az orosz agresszió miatt hazai meccseit Lengyelországban játszó Dinamo Kijev vezetőedzője, Mircea Lucescu elfogadhatatlannak nevezte a történteket, és azt is megtagadta, hogy részt vegyen a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

A Fenerbahce hivatalos közleményben határolódott el a történtektől és kijelentették, hogy egyes szurkolóik viselkedése természetesen nem tükrözik a klub álláspontját.

Az UEFA pénteken úgy döntött, a hazai drukkerek viselkedése miatt vizsgálatot indít, a szövetség további információkat későbbre ígért az ügyben. Amennyiben vétkesnek találják a Fenerbahcét, pénzbüntetés mellett akár zárt kapus büntetéssel vagy kizárással is szankcionálhatják a csapatot.