Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: kiesett a Fenerbahce, a Malmö és az Olimpiakosz is – eredmények

A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóit játszották szerda este, így eldőlt, kik jutottak tovább a következő fordulóba. Meglepetésre több, papíron erősebb csapat is kiesett, mint a török Fenerbahce, a svéd Malmö és a görög Olimpiakosz, viszont a norvég Bodo/Glimt együttese nyolcat vágott észak-ír ellenfelének. A Ferencváros remek játékkal és négy góllal fordította meg az első mérkőzés eredményét, így ott lesz a következő körben, ahol a Qarabag lesz az ellenfele. 

(Photo by Burak Kara/Getty Images)

Fenerbahce (török) – Dinamo Kijev (ukrán)* 1-1 (0-0) H.u. 1-2 Összesítésben: 1-2
Gólszerzők: Szalai (89.), ill. Buyalskyy (57.), Karavaev (114.),
Kiállítás: Yuksek (53.) ill. –

Az első mérkőzésen egy gól nélküli döntetlent értek el a csapatok, a második találkozón azonban az 57. percben vezetést szereztek az ukránok, ráadásul a törökök emberhátrányba is kerültek. A 70. percben egy büntetőt is kihagytak a hazaiak Valencia révén, de a 89. percben jött a magyar válogatott védője, Szalai Attila, és hosszabbításra mentett csapatának, miután hatalmas erővel a kapuba fejelt egy szögletet. Itt sokáig bírta még a Fener, de végül a 114. percben ismét vezetést szereztek az ukránok, amivel ki is harcolták a továbbjutást.

Malmö (svéd) – Zalgiris (litván)* 0-2 (0-1) Összesítésben: 0-3
Gólszerzők: – ill. Oyewusi (34.), Oliviera (52.)
Kiállítás: Christiansen (78.) ill. –

Meglepetésre a Malmö már az első mérkőzésen kikapott a litván Zalgiris csapatától, és a visszavágón sem sikerült nagyot alkotni, sőt, most a litvánok idegenben kettőt is tudtak lőni. Először a 34. perceben Oyewusi talált be, majd az 52. percben Oliviera zárta le a továbbjutás kérdését végérvényesen.

Bodo/Glimt (norvég) – Linfield (észak-ír)* 8-0 (4-0) Összesítésben: 8-1
Gólszerzők: Vetlesen (7.), Boniface (21.), Pellegrino (25. 54. – büntetőből), Saltness (29.), Espejord (52. 88.), Stampsted (73.) ill. –
Kiállítás: – ill. Millar (21.)

Bár az első mérkőzést még az észak-ír Linfield nyerte, most nagyon nem jó napot fogtak ki, mivel a norvég Bodo/Glimt hatalmas formában futballozva 8 gólt lőtt ellenfelének. A hazaiak az első félidőben négyet lőttek, és a másodikban is, ezzel egyértelműen bebiztosítva a továbbjutásukat.

Olimpiakosz (görög) – Maccabi Haifa (izraeli)* 0-3 (0-1) Összesítésben: 1-4
Gólszerzők: – ill. Chery (5.), Pierrot (61. 65.)

Az Olimpiakosz még 1-1-es döntetlent játszott az első mérkőzésen az Maccabi Haifa ellen, azonban a visszavágón nem találta a játékát. Az izraeliek már az 5. percben megszerezték a vezetést Chery révén, majd a második félidőben még két gólt lőve biztosították be a továbbjutásukat.

Zürich (svájci) – Qarabag (azeri)* 2-1 (1-0) H.u. 2-2 Összesítésben: 4-5
Gólszerzők: Medvedev (4. – öngól), Santini (90+6.) ill. Kady (56.), Owusu (98.)

Szoros mérkőzést játszott egymással a Zürich és a Qarabag. Már az első mérkőzésen 2-3 lett a végeredmény, és a visszavágón is egymásra licitáltak a gólokkal. A svájciak egy öngóllal szereztek vezetést, amire az 56. percben még válaszoltak a vendégek Kady találatával, de a hazaik az utolsó pillanatban ismét gólt lőttek, amivel hosszabbításra mentettek. Itt viszont már nem volt szerencséjük, mivel a 98. percben a Qarabag ismét kiegyenlített, ez pedig elég volt nekik a továbbjutáshoz.

Slovan Bratislava (szlovák) – Ferencváros (magyar)* 1-4 (1-0) Összesítésben: 3-5
Gólszerzők: De Marco (70.) ill. Boli (20.), Zachariassen (31.), Traore (89.), Laidouni (90+5.)

A magyar csapat hátrányból fordítva, ráadásul idegenben négy gólt szerezve jutott tovább a BL-selejtező következő fordulójában, ahol a Qarabag lesz az ellenfele. BŐVEBB ÖSSZEFOGLALÓ ITT!