Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a gólzápor elmaradt, csupán egy meccsen esett gól

A két újonc csatájával kezdődött az NB I 1. fordulójának szombati játéknapja, a mérkőzés hiába nem hozott gólt, izgalmakban nem volt hiány.

Lassan melegetek be a csapatok, az első kapura lövési próbálkozások nem fenyegették a kapukat. A félidő derekán Pátkai Máté borzolt a kedélyeket, amikor letalpalta a hazaiak montenegrói támadóját, Djuranovicsot. Óriási meglepetésre sem Erdős József játékvezető, sem a VAR nem ítélt piros lapot, sőt szabálytalanságot sem. Az első játékrészben nagyjából egyenlő erők harcoltak, talán a Kecskemét támadásaiban több fantázia volt, azonban a félidő végén emberhátrányba kerültek a hazaiak és ez átrajzolta az erőviszonyokat.

A második félidőben nekiugrott ellenfelének a Vasas, azonban többször is szerencsével, de a KTE mindannyiszor kivédekezte a Vasas helyzeteit. A játékrész második felére bátrabban játszott a Kecskemét és talán a mérkőzés legnagyobb védését is Jova Leventének kellett bemutatni, amikor Nagy Krisztián lövését szedte ki a felső sarokból.

Kecskeméti TE – Vasas 0-0 (0-0)
Helyszín: Kecskemét, Széktói Stadion Vezette: Erdős J.
Gólszerzők:ill.
Kiállítva: Sági (39.) ill.

Első mérkőzését játszotta az Újpest a régi címerével, viszont nem hozott nekik szerencsét, hazai pályán döntetlent játszottak.

Az Újpest kezdte jobban a találkozót, a fővárosi csapatnak több helyzete is volt, de csak érvénytelen gólig jutottak el. Az első negyedóra elteltével visszaesett a tempó és a színvonal sem verdeste az egeket. A félidő végére sebességet váltott az Újpest, amely egy szerencsésen megpattanó lövéssel szerezte meg a vezetést. A gól után is az Újpest kezdeményezett, de több gólt nem tudtak szerezni a félidőben.

A második félidő jóval esemény dúsabb volt, mégis ugyanúgy egy gól született, mint az elsőben. Azonban ebben a játékrészben a vendégek voltak eredményesek, Jurina révén. A második félidő alapján megérdemelten egyenlített a Mezőkövesd.

Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry 1-1 (1-0)
Helyszín: Budapest, Szusza Ferenc Stadion Vezette: Pintér Cs.
Gólszerzők: Katona (36.) ill. Jurina (65.)