Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: 9-1-re nyert a Mönchengladbach, a Freiburgnál Sallai gólja kellett a továbbjutásához – eredmények

Vasárnap folytatódtak a Német Kupa mérkőzései. Több első osztályú csapat is szerepelt a mai napon, és mindegyiknél bejött a papírforma is, és mindegyik tovább is jutott a következő fordulóban, kivéve a Hertha. Több csapat gálázott, ám a Freiburgnál és a Hoffenheimnél nehezebb volt kiharcolni a továbbjutást, előbbinél a magyar válogatott középpályás, Sallai Roland kellett hozzá. A Hertha egészen a büntetőkig húzta, ám ott elbukott másodosztályú ellenfelével szemben.

 (Photo by Christian Verheyen/Borussia Moenchengladbach via Getty Images)

Oberachern (V.) – Borussia Mönchengladbach* 1-9 (0-6)
Gólszerzők:
Huber (61.) ill. Thuram (3. 22. 36.), Hofmann (37. 45+3.), Bensebaini (45.), Stindl (47.), Scally (59.), Neuhaus (78.)

Kivégezte ötödosztályú ellenfelét a Mönchengladbach. Thuram mesterhármast szerzett, Hofmann duplázott. Már az első félidőben hatgólos előnyben voltak a vendégek, de a második játékrészben még jött három gól, az Oberachern pedig csak szépíteni tudott.

Bremer (V.) – Schalke* 04 0-5 (0-4)
Gólszerzők: ill. Zalazar (3.), Drexler (12. 33.), Kmiec (39. – öngól), Kaminski (83.)

A Schalke se fukarkodott a gólokkal, ám ők megálltak ötnél a szintén ötödosztályú Bremer ellen. Már a 3. percben vezetést szereztek a vendégek, majd Draxler duplázott, és végül egy öngól és egy hajrában szerzett találat zárta le a mérkőzést.

Kaiserslautern (II.) – Freiburg* 1-1 (1-0) H.u. 1-2
Gólszerzők:
Ritter (33.) ill. Sallai (82.), Doan (111.)

A Freiburg meglepetésre már a 33. percben hátrányba került, és sokáig úgy tűnt, hogy a másodosztályú Kaiserslautern kihúzza a végéig, ám jött Sallai és egyenlített, ami hosszabbítást ért. Ott a 111. percben szereztek vezetést Doan révén, amivel sikerült kiharcolni a továbbjutást.

Rödinghausen (II.) – Hoffenheim* 0-0 (0-0) H.u. 0-2
Gólszerzők:
 ill. Kabak (115.), Promel (118.)

A Hoffenheim a 90 perc alatt nem tudott betalálni másodosztályú ellenfele, a Rödinghausen hálójába, és mivel nem is kapott gólt, a hosszabbításban dőlt el a továbbjutás kérdése. A 115. és a 118. percben két gólt is sikerült összehoznia a Hoffenheimnek, amivel meglett a győzelem és a továbbjutás is.

Braunschweig (II.)* – Hertha 2-2 (0-0) H.u. 4-4 Büntetők után: 5-4
Gólszerzők:
Behrendt (63.), Lauberbach (66.), Pherai (91.) ill. Selke (10.), Maolida (42.), Tousart (103.), Lukebakio (106.)

Jól játszott a másodosztályú Braunschweig a Hertha ellen olyannyira, hogy a rendes játékidő végére 2-2-es döntetlent játszottak a csapatok. A hosszabbításban újabb gólok következtek, mindkét oldalon 2-2 találat, ami azt jelentette, hogy a büntetők fogják eldönteni a továbbjutás kérdését, itt pedig a Hertha elbukott, és máris kiesett a sorozatból.

Erzgebirge Aue (III.) – Mainz* 0-3 (0-1)
Gólszerzők:
 ill. Kohr (41.), Burgzorg (70.), Ingvartsen (78. – büntetőből)

A Mainz végül nagyon simán jutott tovább harmadosztályú ellenfele ellen. Az első félidő végén szerezték meg a vezetést, majd a mérkőzés végén Burgzorg találatával és  Ingvartsen büntetőjével zárták le a mérkőzést és jutottak tovább.

Lohne (IV.) – Augsburg* 0-4 (0-0)
Gólszerzők:
 ill. Maier (51.), Jensen (69.), Niederlechner (81.), Malone (89.)

Az Augsburg sem bízta a véletlenre a továbbjutást, és bár az első félidőben nem jött össze egyetlen gól sem, a másodikban négyet is lőttek a negyedosztályú Lohne ellen, amivel magabiztosan jutottak tovább a következő fordulóba.

További eredmények:

BSV Rehden (IV.) – Sandhausen (II.)* 0-4
Engers (V.) – Bielefeld (II.)* 1-7
Schott Mainz (V.) – Hannover 96 (II.)* 0-3
Mannheim (III.)* – Holstein Kiel (II.) 0-0 Büntetők után: 1-0