Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fabregas: “Karrierem eddigi legfontosabb kihívása előtt állok”

A korábbi várakozásoknak megfelelően a hétfői napon az AS Monaco csapatát elhagyó egykori spanyol klasszis új csapathoz igazolt…

(Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)

Az olasz másodosztályban (Serie B) szereplő Como csapatával két évre szóló megállapodást kötő Cesc Fabregas jövőbeli terveiről beszélt az őt bemutató sajtótájékoztatón:

“Azért jöttem ide, mert képes vagyok rá, hogy a legjobb formámat mutassam. Mindent meg akarok tenni a csapatom sikereiért, nem akartam még befejezni a pályafutásomat. Oda akarom juttatni a Comót, ahová valók, a Serie A-ba. Több okból kifolyólag döntöttem úgy, hogy itt folytatom a pályafutásomat. Olyan projekt van kirajzolódóban, amely felkeltette az érdeklődésemet, pozitív és hosszútávú jövőt látok a csapatban. Sokkal többet látok ebben annál, mintha mondjuk az MLS-be igazoltam volna. Ez egy lényegesen erősebb bajnokság.

Karrierem eddigi legfontosabb kihívása előtt állok. Hat évvel ezelőtt az AC Milan szeretett volna leigazolni, azonban maradt a Chelsea-nél, hogy együtt dolgozzak Antonio Contével. Segített kihozni a legjobbamat, amiért örökké hálás leszek neki. Ugyanakkor nem zártam be véglegesen Olaszország kapuját előttem, ami most újra megnyílt a mostani lehetőség formájában.”

Fabregas a kétéves szerződésén felül ügynökével együtt részesedést is vásárolt a Como csapatának tulajdonjogaiból, vagyis valóban hosszútávon szerepet akar vállalni az egyesület működésében.

A spanyol válogatottal világ- és kétszeres Európa-bajnok játékmester az elmúlt három és fél évben 68 meccs alatt négy gólt és kilenc gólpasszt regisztrált az AS Monaco színeiben, ahonnan szerződése lejártával távozott. Fabregas annak idején karrierje fénykorában az Arsenal (2004-2011), a Barcelona (2011-2014) és a Chelsea (2014-2019) csapataiban szerepelt.

A 35 éves középpályás 2006 és 2016 között 110 alkalommal lépett pályára a spanyol nemzeti tizenegyben, mellyel 2010-ben világbajnokságot, 2008-ban és 2012-ben nyert.

A festői környezetben székelő Como csapata friss visszatérőként a 2021-2022-es idényben a 20 csapatos mezőny 13. helyével magabiztosan őrizte meg tagságát az olasz második vonalban.