Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezték Peru új szövetségi kapitányát – HIVATALOS

A világbajnokságról lemaradó perui válogatott élére kinevezték a közelmúltban távozó Ricardo Gareca utódját…

A perui labdarúgó-szövetség bejelentése értelmében Juan Maximo Reynoso lett a helyi válogatott szövetségi kapitánya a 2026-os világbajnokság végéig.

Az újonnan kinevezett 52 esztendős tréner több perui és mexikói csapatnál dolgozott, legutoljára májusban menesztették őt szűk másfél év után a Cruz Azul kispadjáról. Az egykori hátvéd annak idején 1986 és 2000 között 84 mérkőzésen viselte a perui válogatott mezét.

Reynoso elődje a hétéves ciklus alatt 2018-ban 36 év szünet után kijuttatta Perut a világbajnokságra, azonban a 2022-es tornáról az interkontinentális pótselejtező tizenegyesekkel való elveszltése révén lemaradtak. Emellett négyből négy Copa Américán jutottak be a legjobb négy közé: 2019-ben a második, 2015-ben a harmadik, 2016-ban és 2021-ben pedig a negyedik helyen végeztek. 96 mérkőzésen irányította a nemzeti csapatot, amely az összes valaha volt kapitány közül a legtöbb a perui válogatott történetében. Irányítása alatt a Blanquirroja 39 győzelmet, 23 döntetlent és 34 vereséget regisztrált.

A hírek szerint Garecával anyagi okok miatt nem tudtak megállapodni a folytatásról, mivel állítólag a felére akarták csökkenteni a fizetését.