Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A másodosztályba igazolt a Fehérvár egykori reménysége – HIVATALOS

A magyar másodosztályú bajnokságban (Merkantil Bank Liga) szereplő ETO FC Győr csapata újabb jelentős változást jelentett be…

 

Az ETO FC Győr háza táján már így is jelentős változások voltak a nyáron, hiszen a zöld-fehérek nemrég új vezetőedzőt neveztek ki, a csütörtöki napon pedig megerősítették Kovács István leigazolását a MOL Fehérvár együttesétől.

Az egykor Szombathelyen nevelkedő 30 éves középpályás 2012 óta állt a Vidi alkalmazásában, ahol az első években rendre alapember volt, még a magyar válogatottban is játszott, az utóbbi időszakban azonban szinte már egyáltalán nem vették őt számításba. A több játéklehetőség reményében váltott és kötött egyéves megállapodást a rábaparti egyesülettel.

“Érdekes az élet, egyszer már majdnem az ETO labdarúgója lettem a 2011/2012-es szezonban, de végül a Fehérvárhoz vezetett az utam, ahol szép tíz és fél évet töltöttem. Most, több mint egy évtizeddel később megérkeztem Győrbe. Mind az utánpótlásban, mind a felnőtt mezőnyben sokszor jártam az ETO Stadionban, sőt, életem első nagy focimeccsét is itt láttam, a régi stadionban, 2000 nyarán, a Dunaferr játszott BL selejtezőt a Rosenborggal. Nagyon szerettem a fehérvári éveimet, de úgy érzem, kellett most ez a váltás, az ETO pedig már régóta szeretett volna megszerezni. Nagyon szimpatikus volt, hogy nem csak pozícióra akartak igazolni, hanem személy szerint engem szerettek volna a csapatban tudni. Az átigazolásom sikeressége ezek után már csak rajtam múlik, igyekszem, hogy maradandót alkothassak ETO-játékosként. Szeretném bebizonyítani, hogy nem lehet engem leírni, és még 30 évesen is van bennem tettvágy, hogy megmutassam, nekem is és az ETO-nak is az NB I-ben a helye. Hogy ez mikor sikerül, az sok tényezős, de én egészséges sportemberként minden mérkőzésre úgy megyek fel, hogy szeretnék nyerni, bárki is az ellenfél” – jegyezte meg Kovács István.

Az ETO az új szezonban győzelemmel rajtolt, miután az első fordulóban 1-0-s hazai győzelmet aratott a Nyíregyháza felett.