Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Török csapattól kapott ajánlatot a Napoli távozó ikonja – sajtóhír

A Napoli csapatától érzékeny búcsút vevő klubrekorder gólgyáros könnyen lehet, hogy a török bajnokság (Süper Lig) egyik gigászánál fogja folytatni pályafutását…

(Photo by Francesco Scaccianoce/LiveMedia/NurPhoto via Getty Images)

Gianluca Di Marzio is megerősítette, hogy a Galatasaray csapata egy+egy évre szóló szerződést kínált a Napoli együttesétől való távozása után szabadon igazolhatóvá váló Dries Mertens részére. Az isztambuli egylet évi 4 millió eurós gázsit ajánl a támadónak, a szerződés második éve pedig a csapat BL-kvalifikációjának függvényében lépne életbe.

A 35 éves belga támadó 2014-es leigazolása óta minden sorozatot figyelembe véve 397 mérkőzésen 148 gólt szórt a Partenopei színeiben, mellyel a klub történetének valaha volt legeredményesebb játékosa, és a helyi ultrák nagy kedvencének számít. Mertens legjobb szezonja a 2016-2017-es évad volt, amikor 28 bajnoki találatig, összességében pedig 46 meccsen 34 gólig jutott. Ezzel szemben az előző két idényben már csak kilenc-kilenc alkalommal volt eredményes a Serie A-ban, míg a legutóbbi kiírásban 11 találat került a neve mellé.

A 103-szoros belga válogatott csatár pályafutása korábbi szakaszában, a nápolyi időket megelőzően hazáján kívül kizárólag Hollandiában futballozott az Utrecht (2009-2011) és a PSV Eindhoven (2011-2013) színeiben.

A Napoli csapata jelentős átalakuláson megy keresztül a nyár folyamán, hiszen a kapusposztot érintő változások mellett a közelmúltban olyan korszakos meghatározó játékosok köszöntek el a klubtól, mint Lorenzo InsigneKalidou Koulibaly vagy Dries Mertens, akik helyére fiatalabb labdarúgók érkeztek.

A török rekordbajnok tavaly mindössze a 13. helyet csípte el a 20 csapatos Süper Ligben, melyen mindenképpen javítani szeretnének az új kiírás során.