Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatért Franciaországba az AS Roma létszámfeletti középpályása! – Hivatalos

A francia bajnokságban (Ligue 1) folytatja pályafutását az AS Románál létszámfelettivé váló középpályás, Jordan Veretout. A 29 éves játékos a Marseille együtteséhez került.

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

Hosszú ideje sejthető volt, hogy ezen a nyáron távozni fog az AS Roma csapatától Jordan Veretout. A francia játékos ugyanis az előző szezon második felében egyértelműen kiszorult José Mourinho kegyeiből. Ráadásul nemrég tovább bővült a középpályás felhozatal a Románál, hiszen Georginio Wijnaldum is a “Farkasokhoz” érkezett. Veretoutnak több kérője is volt, de a 29 éves játékos végül úgy döntött, hogy visszatér Franciaországba és a Marseille csapatánál folytatja pályafutását. Az OM 11 millió eurót fizetett a középpályásért, ami különböző bónuszok teljesülése esetén további 4,5 millió euróval nőhet. Veretout karrierje során eddig két francia csapat, a Nantes és a Saint-Étienne mezét ölthette magára.

Veretout összesen 3 évet húzott le az AS Románál, ebből egyet kölcsönben. A fővárosi klub 2020 nyarán 17,5 millió euróért vásárolta meg végleg a középpályást. A csapat színeiben összesen 131 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 22 gólig és 16 gólpasszig jutott. A legnagyobb sikere a “Farkasokkal” a tavalyi szezonban megnyert Európa-konferencialiga volt.