Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megkapta a Fenerbahce a büntetését a Putyinozás miatt – HIVATALOS

A Bajnokok Ligája selejtezőjének előző  körében a Fenerbahce hosszabbításban esett ki a Dinamo Kijev csapatával szemben, de a találkozó nem csak a kiegyenlített küzdelemről maradt emlékezetes…

(Photo by Ahmet Okatali/Anadolu Agency via Getty Images)

Ahogyan arról beszámoltunk, az UEFA vizsgálatot folytatott a Fenerbahce ellen, melynek szurkolói Vlagyimir Putyin orosz elnököt éltették az ukrán Dinamo Kijev elleni mérkőzés alatt.

A pénteki beszámolók értelmében a nemzetközi szövetség fegyelmi bizottsága úgy döntött, hogy a Fenerbahcét egy mérkőzésre szóló részleges stadionbezárással sújtotta, miután a török csapat szurkolói az ukrán Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn Vlagyimir Putyin orosz elnök nevét skandálták. Az ítélet végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették.

Nem sokkal korábban a Dinamo első gólját követően Vitalij Bujalszkij gólöröme során kezével egy sast imitált, amely a Fener városi riválisának, a Besiktasnak a jelképe.

A történtek a helyszínen és a közösségi médiában is nagy felháborodást váltottak ki. Az orosz agresszió miatt hazai meccseit Lengyelországban játszó Dinamo Kijev vezetőedzője, Mircea Lucescu elfogadhatatlannak nevezte a történteket, és azt is megtagadta, hogy részt vegyen a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

A Fenerbahce hivatalos közleményben határolódott el a történtektől és kijelentették, hogy egyes szurkolóik viselkedése természetesen nem tükrözik a klub álláspontját.