Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új balhátvédet igazolt a Manchester City – HIVATALOS

A Manchester City a keddi napon bejelentette az Arsenalhoz távozó Olekszandr Zincsenko utódját a csapatnál…

A Manchester City egyesülete a keddi napon bejelentette, hogy négy évre szóló megállapodást kötött a belga RSC Anderlecht csapatától érkező spanyol játékossal, Sergio Gómezzel.

A 21 éves balhátvéd a Barcelona és a Borussia Dortmund csapatánál nevelkedett, majd a spanyol Huesca együttesét erősítette, mígnem tavaly kikötött a belga klubnál. Gómez az elmúlt idényben összesen 50 tétmeccsen lépett pályára csapatának, miközben a belga bajnokságban 34 pályára lépés alatt öt gólt és 12 előkészítést szorgoskodott össze.

“Elmondhatatlanul büszke és boldog vagyok, hogy a Manchester Cityhez szerződtem. A City Anglia legerősebb csapata, és Pep Guardiolának, a világ legjobb menedzserének irányítása alatt sokat tanulhatok majd. Egy álmom vált valóra azzal, hogy ennek a klubnak a tagja lehetek. Ez olyasvalami, amire minden fiatal játékos vágyik” – jelentette ki az új igazolás.

Gómez évek óta tagja volt a különböző korosztályos válogatottaknak, az U17-es spanyol nemzeti csapat tagjaként 2017-ben Európa-bajnokságot és vb-ezüstérmet, az U18-as csapattal 2018-ban Mediterrán játékokat, míg az U19-es válogatottal 2019-ben Európa-bajnokságot nyert.