Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Boris: “Megmutattuk, hogy mi is tudunk focizni”

A MOL Fehérvár bravúros győzelmet aratott a Köln ellen az Európa-konferencialiga utolsó selejtezőkörének első összecsapásán…

 

A MOL Fehérvár vezetőedzője, Michael Boris boldogan értékelt az 1. FC Köln idegenbeli, 2-1-es legyőzése után:

“Erősen kezdett a hazai csapat, de úgy láttam, hogy nem tudta pontosan, hogy a letámadással melyik csapatrészünket célozza meg. A piros lap pedig után egyértelműen megváltozott a játék képe. A kiállítást egy kicsit a játékunk is provokálta, mert láttuk, hogy három a kettő ellen védekezik a Köln, erre alapoztunk, és egy szituációnál ez be is jött. Ezt követően megmutattuk, hogy mi is tudunk focizni. Az természetesen tiszteletet érdemel, hogy a hazaiak emberhátrányban is visszajöttek a meccsbe és folyamatosan támadtak, a stadionban is fantasztikus volt a hangulat, amely a csapat irányítását is megnehezítette az oldalvonal mellett. Mivel teljes erővel támadtak, nem látszódott az emberelőny a játék képén, erre igyekeztünk is reagálni mérkőzés közben mi is, például Dárdai Palkó is oldalt váltott.”

A német szakember számára különösen sokat jelent a hazájában aratott siker, de hangsúlyozta, hogy mindez nem róla szól:

“A mai siker nem Michael Borisról szól, hanem a Vidiről és Székesfehérvárról – még akkor is, ha én a közelből származom. A célunk minimum egy döntetlen volt, de sikerült nyernünk, nincs azonban vége a párharcnak van még kilencven perc hátra. Az biztos, hogy minden energiánkra szükség lesz a jövő héten, de van időnk a regenerációra, ugyanúgy fel fogunk majd készülni a visszavágóra, ahogyan a mai meccsre is tettük. Arról, hogy bennem hogyan játszódott le ez a párharc, majd bővebben beszélek a visszavágó után.”

A visszavágóra egy héttel később kerülhet sor a székesfehérvári MOL Aréna Sóstóban, melyen már egy döntetlen is elég lenne a Fehérvárnak az Ekl-főtáblához.