Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NBI: megszerezte első győzelmét a Honvéd, továbbra is veretlen a Kisvárda!

Megszerezte első győzelmét az OTP Bank Liga 2022/2023-as idényében a Budapest Honvéd, amely a Vasas otthonából hozta el a három pontot. Szintén idegenben, a Zalaegerszeg vendégeként nyert a Kisvárda, így Török László csapata továbbra is veretlen a bajnokságban. 

A vezetést a 11. percben a Vasas szerezte meg egy óriási kapushiba miatt. Hidi Patrik szögletét először kiütötte Szappanos Péter, majd a volt Honvéd játékos ismételt, a rutinos portás pedig a hálóba paskolta volt csapattársa lövését. A 23. minutumban könnyen növelhette volna előnyét Kuttor Attila legénysége. Ekkor Radó András került ziccerbe Holender passza után, azonban Szappanos védeni tudott. A 33. percben jött az egyenlítés a Honvéd részéről, az ő góljukat szintén egyéni hiba előzte meg. Kocsis beadása után Dombó kiejtette a labdát a kezei közül, próbálta megszerezni, de Zsótér gyorsabb volt nála, aki Enninhez passzolt, a kanadai csatár az üres kapuba lőtt. A 35. minutumban egy szöglet után Silye Erik lőtt kapásból, Szappanos nagy bravúrral a léc fölé paskolt. A 65. percben fordított a Budapest Honvéd. Ennin ment el a szélen, majd megjátszotta a középen helyezkedő Lukicsot, aki fordulásból a felsőbe lőtt. 

Vasas – Honvéd 1-2 (1-1)
Gólszerzők
: Hidi (11.) ill. Ennin (33.), Lukic (65.)

Kiállítás: – ill. –

Korábban játszották:

A 26. percben büntetőhöz jutott a ZTE kezezés miatt, amit Tajti Mátyás magabiztosan értékesített. A hazai együttes sokáig nem örülhetett a vezetésnek, mivel gyorsan egyenlített is a Kisvárda. A vendégek szintén tizenegyest kaptak, amit Camaj lőtt a hálóba. A fordulás után kettőt is berámolt Török László csapata. Az 57. minutumban egy lekészítés után Melnyk igazítás nélkül rögtön megeresztett egy lövést, ami a kapuban kötött ki. A mérkőzés hajrájában újabb büntetőt kapott a Kisvárda, amely mögé Melnyk állt oda, az ő tizenegyesét védte Demjén Patrik, ám a kipattanót már belőtte. 

ZTE FC – Kisvárda 1-3 (1-1)
Gólszerzők
: Tajti (27., büntető) ill. Camaj (30., büntető), Melnyk (57., 87.)
Kiállítás: ill. –

Az OTP Bank Liga 4. fordulójának eddigi végeredményei és további programja:

Péntek:
Puskás – Kecskemét 1-1

Vasárnap:
MOL Fehérvár – Újpest – ELHALASZTVA!
Paks – Ferencváros – ELHALASZTVA!
ZTE – Kisvárda 1-3
Vasas – Honvéd 1-2

Hétfő:
20:00 Mezőkövesd – Debrecen (M4 Sport) 

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore