Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelseatől igazolt védőt a West Ham United! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő West Ham United együttese hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtették Emersont a Chelseatől.

(Photo by Charlotte Wilson/Offside/Offside via Getty Images)

Európa-bajnok játékossal erősítette meg a keretét a West Ham United csapata. A “Kalapácsosok” ugyanis bejelenetették, hogy leigazolták a Chelseatől Emerson Palmierit, akiért a hírek szerint 13 millió fontot fizettek, és ez bizonyos bónuszok teljesülése esetén további 2 millió fonttal növekedhet. A  balhátvéd 4+1 évre írt alá új csapatánál, a hivatalos bejelentés után pedig az alábbiakat mondta:

Nagyon örülök, hogy itt lehetek. A West Ham egy komoly csapat, amely jelentős történelemmel rendelkezik. Amióta Angliába érkeztem, figyeltem a West Hamet, mert tudom, hogy milyen patinás klubról van szó. Alig várom, hogy én is bemutatkozhassak a csapat mezében, ígérem, mindent meg fogok tenni a csapat jövőbeni sikereiért.

Emerson 2018 januárjában igazolt a Chelseahez az AS Roma csapatától. A londoni klubnál összességében sosem tudott magának állandó helyet kiharcolni a kezdőben, többnyire kiegészítőként számoltak vele. Thomas Tuchel érkezésével még inkább partvonalra szorult, sőt az előző szezont kölcsönben a Lyonnál töltötte. Összesen 71 alkalommal ölthette magára a Chelsea mezét, amelyeken 2 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. A csapattal 4 trófeát nyert, amelyek közül kiemelkedik a 2020/21-es BL cím elhódítása.