Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kölcsönadta rekordigazolását az Arsenal – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az Arsenal együttese valóban megszabadult egykori klubrekord igazolásától…

(Photo by Alex Dodd – CameraSport via Getty Images)

A csütörtök esti órákban került megerősítésre, hogy a francia OGC Nice kölcsönvette Nicolás Pépé játékjogát az Arsenaltól a 2022-2023-as idényre. A hírek szerint a megállapodás nem tartalmaz vételi opciót, vagyis a támadó jövő nyáron visszatérhet a londoniakhoz.

Az “ágyúsok” 2019 nyarán klubrekord összeget jelentő, 80 millió euróért cserébe igazolták le a 27 éves szélső támadót a francia Lille OSC gárdájától, miután számtalan topcsapattal versenyeztek meg érte. Azok után, hogy Pépé utolsó idényében 39 mérkőzés alatt 22 gólt szerzett és 11 előkészítést vállalt francia klubjában, és Ligue 1 teljes mezőnyéből csupán az éllovas PSG más dimenziót képviselő világsztárja, a 33 gólos Kylian Mbappé szerzett nála több gólt, a londoni kaland eddig mégsem sikerült megfelelően.

Az Arsenal színeiben az első szezonjában még csak nyolc, a másodikban viszont 16 találatot szórt, ezzel szemben a legutóbbi évad során csak epizódszereplőnek számított. Pépé a 2021-2022-es évad során a bajnokságban csupán egyszer volt eredményes, összességében 23 mérkőzés alatt három gólt lőtt.