Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dzsudzsák búcsúmeccset kaphat a válogatottban – sajtóhír

A magyar válogatott novemberi felkészülési mérkőzéseinek programja a közelmúltban derült ki, és ismét felerősödtek azok a híresztelések, hogy a korábbi csapatkapitány hamarosan visszatérhet a nemzeti tizenegybe…

A Nemzeti Sport információi szerint a görögök elleni hazai mérkőzésen a korábbi csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs három év után visszatérhet a magyar válogatottba, hogy egyedüli csúcstartó legyen

Az értesülések mellett árulkodó jel lehet, hogy a Debrecen 35 éves középpályása a 2007. június 2-án a görögök ellen mutatkozott be a magyar válogatottban, majd kilencedik fellépésén, 2008. május 24-én szintén ellenük szerezte meg első gólját a címeres mezben.

A válogatott egykori csapatkapitánya számos emlékezetes mérkőzés szereplője volt, feledhetetlen lehet a finneknek 94. percben Eb-selejtezőn lőtt győztes gólja, a Bukarestben szerzett pompás szabadrúgástalálata a románok ellen (2014, 1–1), vagy a 2016-os Európa-bajnokságon a portugálok ellen szerzett két találata (3–3). Legutóbb 2019. november 11-én, a Wales elleni rossz emlékű, 2–0-ra elbukott idegenbeli Eb-selejtezőn lépett pályára a nemzeti csapatban, azóta nem volt a keret tagja.

“Az MLSZ alapvetése, hogy minden olyan játékost, aki ezt kiérdemelte, és Dzsudzsák Balázs kétségtelenül kiérdemelte, a legméltóbb körülmények között szeretne elbúcsúztatni. Be fog következni, ez biztos, de hogy mikor, milyen formában, erről most semmit sem tudok mondani” – tette hozzá a szövetség sajtófőnöke, Szabó Gergő.

Jelenleg Dzsudzsák Király Gáborral holtversenyben áll a magyar válogatottsági örökrangsor élén, amennyiben a 35 éves játékos három év után valóban ismét meghívót kap, egyedüli rekorder lehet.