Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Gulácsi elismerte hibáját, de edzője nem őket okolja

Teljesen összezuhant az RB Leizig együttese. A német klub hévégén az Eintracht Frankfurttól a bajnokságban, míg tegnap este a Sahtar Donyecktől kapott egy négyest, immár a Bajnokok Ligájában. Hamarosan búcsút intenek Domenico Tedesconak?

05 September 2022, Saxony, Leipzig: Soccer: Champions League, Group Stage, Group F, Matchday 1 before the match RB Leipzig – Shakhtyor Donetsk. Leipzig coach Domenico Tedesco sits in the press conference. Photo: Jan Woitas/dpa (Photo by Jan Woitas/picture alliance via Getty Images)

Gyengén kezdte az évet az RP Leipzig, amely már a Bayern München ellen is lelkes, ám roppant erőtlen játékot mutatott be a német Szuperkupában, azóta is csak folyamatosan rossz eredményeket sikerül produkálnia. A lipcseiek nyolc idei tétmeccsükön mindössze két győzelmet arattak, egyet-egyet a kupában és a Bundesligában.

Nehéz ősz vár a három magyar játékost (Gulácsi Péter, Orbán Willi és Szoboszlai Dominik) is foglalkoztató Leipzigra, lévén hazai pályán kaptak ki a leginkább nyerhetőnek ítélt csoportkörös meccsükön. A lefújás után a saját felelősségét is elismerte a vereségben a magyar kapus:

Az első góljuk nagy hiba volt tőlem, és ennek nem szabadott volna megtörténnie. Ezt követően visszavágtunk, és megszereztük az egyenlítő gólt. A Sahtar Donyeck második gólja lelkileg igazi rúgás volt számunkra. Nagyon nehéz volt eztán, pedig ha megnézzük a meccset, a kilencven perc alatt mindent megtettünk, de nem akarunk semmit sem elhallgatni. Amikor 2-1-re álltunk, egy kicsit kinyíltunk, de hátul így nem voltunk biztonságban. Nagyon meg akartuk nyerni a mérkőzést, de jelenleg sok minden ellenünk van. Hajlamosak hibázni, és ezért megbüntetnek minket. Nagyon rosszul kezdtük a szezont, és ezen a hétvégén nagy meccs vár ránk a Borussia Dortmund ellen, ahol mindent bele kell adnunk. Az edző nem tud mit kezdeni a kapott gólokkal. Lehetőségeket teremtettünk és mindent kockára tettünk. Az edzőnek semmi köze nem volt a pályán elkövetett hibáinkhoz, mindannyian felnőttek vagyunk. Nekünk, a csapatnak és az edzőnek együtt kell megfordítanunk a dolgok alakulását. Szerettük volna változtatni, de nem sikerült. Nem játszottunk rosszul. A négy kapott gól gyakorlatilag négy öngól volt.”

– igyekezte megvédeni mesterét a csapatkapitány Gulácsi.

A 36 éves Tedesco természetesen a világ fájdalmával tudott csak nyilatkozni:

„Nehéz megtalálni a megfelelő szavakat. A játék menete egyszerűen őrült volt. Ez sokat tükrözött az elmúlt hetekből. A játékosok készek voltak rá, és nem lenne tisztességes a mentalitás hiányával vádolni őket. Sprinteltek és támadtak. A második félidőt remekül kezdtük, és megszereztük az egyenlítő gólt, de aztán a Sahtar Donyeck második kapura lövése is gól lett. Egyszerűen túl könnyen vesztettük el a labdákat, és rengeteg kontrával kellett megküzdenünk. Ezért kevésbé bátrak lettünk, és nem játszottunk előre. Természetesen nagyon csalódott vagyok a meccset követően. Csak el kell fogadnunk a végeredményt. Holnap minden kicsit másképp fog kinézni. Előre kell nézni, és a Dortmundra koncentrálni.”

– sajnálkozott az egyre bizonytalanabb helyzetben lévő tréner.

A csoport másik találkozóján a Real Madrid sima idegenbeli győzelemmel kezdett.