Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Menesztették Szoboszlaiék edzőjét – HIVATALOS

Az RB Leipzig 4-1-re kikapott a Sahtar Donyeck ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában…

(Photo by Fantasista/Getty Images)

Az RB Leipzig vezetősége a súlyos és váratlan fiaskó után kedd délelőtt közölte, hogy a továbbiak nem Domenico Tedesco látja el a csapat edzői feladatait. A német-olasz szakemberrel együtt segédjei is távoznak a klub kötelékéből.

A 36 éves tréner tavaly december ülhetett le a lipcsei csapat kispadjára, miután Jesse Marsch-tól vette át az irányítást és felhozta a csapatot a 11. helyről a BL-indulást érő negyedik helyre, miközben megnyerték a DFB-Kupát. Ezzel szemben az új idényt meglehetősen gyengén kezdte a csapat: a tegnapi BL-fiaskó mellett a Bundesligában öt forduló alatt csak öt pontot szereztek, hétvégén 4-0-s vereséget szenvedtek az El-győztes Eintracht Frankfurt ellen.

A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató csapat ezzel csak a 11. helyen tanyázik a német bajnokság aktuális kiírásában.

Egybehangzó német sajtóinformációk szerint Tedesco helyét a Marco Rose veheti át, aki legutóbb a Borussia Dortmundot irányította, azelőtt pedig a Red Bull Salzburg edzője volt 2017 és 2019 között. A lehetséges új tréner jól ismeri a Red Bull-családot és Szoboszlai is trenírozta annak idején az osztrák fiókcsapatnál.