Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sztárparádé! Elképesztő igazolásokat hajtott végre a Galatasaray – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően hangzatos nevek leigazolásával erősített a gyengébb szezon után lévő török rekordbajnok Galatasaray a helyi átigazolási időszak utolsó lehetséges napján…

(Photo by Sebnem Coskun/Anadolu Agency via Getty Images)

Mindenekelőtt a Galatasaray hivatalosan is bejelentette, hogy kölcsönben megszerezte Mauro Icardi játékjogát a Paris Saint-Germaintől.

A PSG 29 éves csatára annak idején közel egy évtizedet töltött a Serie A-ban a Sampdoria és az Inter játékosaként. Icardi összességében 188 meccs leforgása alatt 111 találatot jegyzett a bajnokságban, miközben a 2014-2015-ös szezonban 22 találattal, a 2017-2018-as kiírásban pedig 29 góllal bizonyult a mezőny legeredményesebb játékosának. Azonban 2019 nyarán hosszas huzavona végén került a párizsi klub alkalmazásába, ahol három idényt húzott le.

Icardi minden sorozatot figyelembe véve 92 mérkőzésen 38 gólt szállított a francia klub színeiben, az elmúlt szezonban azonban sérülései miatt kevés lehetőséghez jutott és egyébként sem számoltak már vele a kezdőcsapatban. Így aztán a PSG meg akart válni tőle.

Továbbá az isztambuli gárda bejelentette a legutóbb a Manchester Unitedet erősítő Juan Mata szerződtetését, aki szabadon igazolhatóként csatlakozott a klubhoz.

A 34 esztendős világ-, és Európa-bajnok középpályás 2014-től erősítette az MU-t. Azóta a “vörös ördögök” színeiben 285 tétmérkőzésen lépett pályára. Mata az elmúlt években már legfeljebb kiegészítő szerepeket töltött be, utolsó idényében csupán 12 találkozón jutott szóhoz. A spanyol középpályás az MU előtt három éven át a Chelsea labdarúgója volt. Azelőtt utánpótláskorában a Real Madrid ifjoncai között nevelkedett, a 2006-2007-es idényt a Real Madrid Castillában töltötte, mielőtt eligazolt volna a Valenciához.

A 26 esztendős koszovói jobbszélső Milot Rashica a Norwich City-től kölcsönben került a Galatához. A tehetséges futballista az előző szezonban 31 mérkőzésen egy gólt szerzett a Premier League-ből való kiesés alkalmával, míg azt megelőzően három és fél évet töltött a Werder Brement és két és felet a holland Vitesse alkalmazásában.

Az elmúlt idényt a Barcelonában kölcsönben töltő Yusuf Demir a Rapid Wientől csatlakozott a csapathoz és négy évre szóló megállapodást kötöttek vele. A 19 esztendős osztrák szélső négyszer lépett pályára hazája felnőtt válogatottjában, a Barcában hat fellépés jutott neki.

Ezzel még mindig nem volt vége: a 21 éves dán korosztályos válogatott hátvéd, Mathias Ross az Aalborg csapatától érkezett a törökökhöz. Az elmúlt négy év alatt több mint száz mérkőzésen lépett pályára előző csapatában.

Az egykori UEFA-kupa-győztes isztambuli egylet a tavalyi 13. helyezés utáni javítás reményében a nyáron megszerezte már Lucas Torreira és Dries Mertens játékjogát.