Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a magyarázat a Juventus góljának elvételére

A Juventus 2-2-es döntetlent játszott a Salernitanával az olasz bajnokság (Serie A) vasárnap esti mérkőzésen…

(Photo by Massimiliano Ferraro/NurPhoto via Getty Images)

Juventus kétgólos hátrányból egyenlített 2-2-re a Salernitana elleni mérkőzésen, és akár a győzelmet is megszerezhette volna, azonban hihetetlen körülmények közt a VAR igénybe vétele után Matteo Marcenaro játékvezető érvénytelenítette Arkadiusz Milik találatát.

A hivatalos indoklás szerint a tétlen lesen lévő Leonardo Bonucci helyezkedését minősítették szabálytalannak, aki ugyan nem avatkozott játékba, de az akció közelében volt. Ugyanakkor a komplett a videóbíró-személyzet és a játékvezető nem vette észre azt, hogy a Salernitana játékosa, Antonio Candreva lement biztosítani a szöglethez, így bőven nem hátrébb volt, mint a középen elhelyezkedő Bonucci, így lesről szó sem lehetett.

A játékvezetők szervezete nevetséges magyarázatot adott a történtekre: “a mérkőzés VAR-szobájában ülők az összes olyan képanyagot megvizsgálták, amelyre lehetőségük volt, és azok alapján egyértelmű lesállást állapítottak meg. Az a kép, amely a találkozó után bejárta az internetet, a VAR-szobában ülők számára nem volt elérhető.”

Vagyis a hivatalos magyarázat szerint csak a pálya egyes részeiről készül felvétel a VAR-szobának, néhány szegletet egyszerűen figyelmen kívül hagy – ami nyilván teljesen abszurd, hiszen pont ez lenne a videóbíró-technológia lényege, hogy minden nézetből minden egyes lehetőséget vissza tudjanak nézni.

Fabio Caressa, a Sky Sports szakértője “minden idők legnagyobb VAR-tévedésének” titulálta a vasárnapi torinói esetet.

A korábbi írásunkban bemutattuk az egyértelmű bizonyítékokat, amelyek a fatális tévedést alátámasztják.

Marcenaro játékvezető a közösségi oldalán keresztül maga is elismerte a tévedést és elnézést kért. Nyilván a játékvezető fog kapni egy néhány meccsre szóló eltiltást, mellyel a hivatalos szervek részéről befejezettnek tekinthető a banális tévedés ügye.