Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: az elnök Lewandowskinak üzenget; A szurkolók a saját tiszteletükért álltak ki

A Bajnokok Ligája-csoportkör második fordulójában nem volt jobban várt rangadó a Bayern München és az FC Barcelona összecsapásánál. Végül a jobb helyzetkihasználással dolgozó bajorok örülhettek a három pont megszerzésének.

(Photo by Adam Pretty/Getty Images)

A nyár egyik nagy szenzációja volt, hogy Robert Lewandowski kijelentette, hogy történjen bármi is, ő az élő szerződése ellenére távozni akar a Bayern Münchentől , és a továbbiakban az FC Barcelona kötelékében akar játszani. A lengyel támadó végül kellő huzavona után valóban aláírt a katalánokhoz. Aztán pedig már csak a sorsolás szeszélye kellett, hogy máris visszatérhessen, immár vendégként a német rekordbajnokhoz.

Azonban Lewa visszatérése nem sikerült túl eredményesre, amit jól mutat a Barca kétgólos veresége is. A veterán támadónak két-két kaput eltaláló, és mellészálló lövése volt. A statisztikusok szerint negyvenhat labdaérintése volt a pályán töltött kilencven percre során. Ám a gól nem jött össze. Ennek adott hangot kissé gúnyosan a Bayern elnöke, Herbert Hainer:

„Ma este láttuk, hogy Robertnek még mindig a szívében van a Bayern…”

– vicceskedett a bajor sportvezető.

Egy sokkal érdekesebb téma is felmerült a tegnapi rangadó kapcsán. A Bayern szurkolói ugyanis rendre foglalkoznak aktuális problémákkal. Korábban a klub kényes, közel-keleti szponzorációja miatt aggódtak, míg most brit drukkertársaik felé viseltettek empátiával. Mint ismert rengeteg angol bajnoki maradt el az elmúlt hétvégén II. Erzsébet angol királynő halála miatt. Sőt, keddről szerdára kellett halasztani a Rangers – Napoli BL-találkozót is, a halottas menet Edinburghból Londonba vonulása miatt. Ez nem tetszett a német szurkolóknak, akik szerint a meccsek halasztása, törlése tiszteletlenség a rajongókkal szemben, akik gyakran előre befizetett utakat, szállásokat szerveznek egy-egy mérkőzés meglátogatására.

„Halasztások és lemondások a mérkőzések utolsó perceiben egy király halála miatt?! Tiszteletet a szurkolóknak!”