Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Lille korábbi játékosával erősítené meg a középpályáját az Arsenal! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttese szeretné leigazolni a jelenleg szabadügynök portugál középpályást, Xekát.

(Photo by Sylvain Lefevre/Getty Images)

Nem alakultak túl szerencsésen az utóbbi hetek az Arsenal számára, ha a sérüléseket nézzük. Az “Ágyúsok” ugyanis nemrég elveszítették egy időre Thomas Parteyt és Mohamed Elnenyt is a középpálya tengelyéből sérülés miatt, így nagyon vékonnyá vált ezen a poszton Mikel Arteta együttese. A londoni klub az átigazolási időszak véghajrájában igyekezett orvosolni a helyzetet az Aston Villa játékosának, Douglas Luiznak a megszerzésével, ám végül nem jártak sikerrel. Artetának így a szabadügynökpiac felé kellett fordulnia a gyors megoldás érdekében, és a hírek szerint van is egy kiszemeltje, méghozzá Xeka személyében. A portugál játékos az elmúlt 5 és fél évben a Lille kötelékébe tartozott. Ez idő alatt fél évet a Braga, 1 évet pedig a Dijon csapatánál töltött el kölcsönben. A fennmaradó 4 szezonban viszont fontos szerep hárult rá a Lillenél, ahol összesen 144 találkozón lépett pályára, amelyeken 9 gólt és 7 gólpasszt jegyzett.

Xeka szerződése az előző idény végén lejárt a francia gárdánál, azóta pedig nem talált új klubot magának. Kérdés persze, hogy amennyiben valóban igényt tartana a szolgálataira az Arsenal, úgy mennyire gyorsan tudna formába lendülni, és valóban ő jelentené-e a megoldást Arteta problémáira…