Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho: “Egyértelmű tizenegyes volt…”

Az AS Roma hazai környezetben szenvedett 1-0-s vereséget az Atalantától az olasz bajnokság (Serie A) 7. fordulójában…

(Photo by Danilo Di Giovanni/Getty Images)

Az AS Roma portugál vezetőedzője, José Mourinho egy reklamálás hevében piros lapot kapott, miután a második félidőben Nicoló Zaniolo esése után nehezményezte, hogy a játékvezető nem ítélt büntető csapata javára:

“Egyértelmű tizenegyes volt. Megkérdeztem utána a játékvezetőt, és kértem, hogy magyarázza el, azt mondta, hogy nem adott büntetőt, mert Zaniolo nem esett el. Úgyhogy meg kell változtatnom az eddigi tanácsaimat, és azt kell mondanom a játékosaimnak, hogy ne próbáljanak meg állva maradni, ne játsszák meg a labdát, legyenek bohócok, ahogy sokan mások is teszik ebben a ligában, úgy ugranak, mintha egy úszómedencében lennének, ezt kell mondanom nekik, mert láthatóan így kaphatsz büntetőket.”

“Akik a pályán voltak, elég jól játszottak ahhoz, hogy megnyerjük a meccset, de sajnos nem tudtunk gólt szerezni, ezért szenvedtünk vereséget. Nem kellemes pont nélkül elhagyni a pályát, ám jó teljesítményt nyújtottunk” – tette hozzá a portugál tréner.

A hangzatos nyári erősítések ellenére a Roma hét forduló alatt már a második vereségét szenvedte el a szezonban, és a válogatott szünetet mindössze a Serie A hatodik helyén tölti. Ráadásul a kiállítása miatt Mourinho a folytatásban bizonyára nem ülhet majd le a kispadra az Inter elleni, pikáns rangadón sem.