Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megoperálták az Atalanta kapusát

Az Atalanta 1-0-s győzelmet aratott az AS Roma vendégeként az olasz bajnokság (Serie A) 7. fordulójában, ezzel a Napolival holtversenyben vezeti a tabellát…

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

Az Atalanta együttese a hétfő esti órákban megerősítette, hogy az AS Roma elleni olasz bajnoki mérkőzés elején a saját csapattársával, Merih Demirallal való ütközés után lecserélt argentin kapust, Juan Mussót meg kellett operálni arccsonttöréséből kifolyólag.

A beavatkozás során a 28 éves kapus arcában fémtáblákat és csavarokat helyeztek el, hogy stabilizálják a sérülését. Egyelőre arról nem szólnak a hírek, hogy milyen hosszú időt kell kihagyni, de valószínűleg a világbajnokságot így fizikai állapotából adódóan is ki kell hagynia – pláne, hogy egyébként sem került be a legutóbbi keretben a három kapus közé.

Musso annak idején hazájában a Racing Club csapatában nevelkedett, majd 2018-tól 2021-ig az Udinese foglalkoztatta őt, tavaly nyáron került a bergamóiak kötelékében. Az előző idényben 33 olasz bajnokin és összesen 47 tétmeccsen szerepelt, az aktuális szezonban is valamennyi mérkőzésen ő kezdett, távollétében vélhetően Marco Sportiello helyettesítheti őt.