Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Máris megműtötték a Hertha daganattal küzdő játékosát

Ahogy arról beszámoltunk, A Hertha BSC labdarúgójánál, Jean-Paul Boëtiusnál egy szerdai urológiai vizsgálat során heredaganatot fedeztek fel. A játékost már a héten meg is műtötték, ami sikeresnek bizonyult. 

 (Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

A Hertha BSC csapata egy hivatalos közleményben tudatta a nyilvánossággal csütörtökön, hogy játékosuknál, Jean-Paul Boëtiusnál egy nappal korábban hererákot diagnosztizáltak. A klub jobbulást kívánt középpályásának, és azt ígérték, hogy beszámolnak a labdarúgó állapotáról.

Végül nem a Hertha, hanem a német Bild és maga a játékos adott információt. A Boëtius máris átesett egy operáción, amely során sikeresen eltávolították a tumort. A középpályás egy fotót töltött fel a hivatalos Instagram-oldalára, amelyen széles mosollyal közli a kórházi ágyán fekve, hogy jól sikerült a műtéte.

“A műtétet elvégezték, és jól ment. Köszönöm a felemelő és szívmelengető szavakat. Áldottnak és kiváltságosnak érzem magam miattuk! Külön köszönet a Herthának és az orvosi csapatnak a segítségért.”

Boëtius a negyedik olyan játékos fél éven belül a német bajnokságban, akinél heredaganatot fedeztek fel. Csapattársánál, a 22 éves Marco Richternél júliusban diagnosztizáltak a betegséget, mellette pedig az Union Berlin játékosa, Timo Baumgartla, és a Borussia Dortmund sztárja, Sebastien Haller is ugyanebben a daganatos betegségben szenved.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jean-Paul Boetius (@jpboetius5) által megosztott bejegyzés