Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rossi: “Hálásnak kell lennünk a játékosoknak az erőfeszítéseikért”

A magyar válogatott 1-0-s győzelmet aratott Németország ellen a legutóbbi Nemzetek Ligája-mérkőzésén…

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a meccset követően értékelésében leginkább az együttes csapatkapitányát, a győztes gólt is megszerző Szalai Ádám teljesítményét méltatta:

“A mérkőzés előtt azt mondtam neki, hogy az utolsó két mérkőzésére egészen biztosan emlékezni fog. Ez a gól, ebben a stadionban, Németország ellen még hihetetlenebbé teszi mindezt. Már az Európa-bajnokságon szerzett gólja is csodálatos volt. Ő egy olyan játékos, akit sajnálatos módon sokkal nagyobbra tartanak és tartottak külföldön, mint Magyarországon, és főleg azok, akik értenek a labdarúgáshoz. Ádám nagyon is megérdemel minden dicséretet. Elképesztő védőmunkát végzett, akárcsak a többi támadó. Nagyon sok mindent feláldozott. Az első félidőben remekül teljesítettünk, a másodikban aztán nagyon is beszorítottak minket, nagyon mélyen kellett védekeznünk, és elfáradt a csapat. Ezért cseréltünk.”

“Az olaszok elleni fináléval tehetjük fel a koronát erre a sorozatra. Számomra ez természetesen különleges meccs lesz. Örülünk annak, hogy a második helyet már bebiztosítottuk. Öt mérkőzésből tíz pont – ezt senki sem gondolta volna. Hálásnak kell lennünk a játékosoknak az erőfeszítéseikért” – jegyezte meg már a hétfői “csoportdöntővel” kapcsolatban.

A magyar válogatott hétfő este a Puskás Arénában az Európa-bajnok olasz válogatottal az első helyért és a Nemzetek Ligája négyesdöntőjéért fog megküzdeni.

A csoport aktuális állása:

Standings provided by SofaScore