Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a németek egykori legendája szerint célba érhet a meglepetéscsapat

A német bajnokság (Bundesliga) tabelláján a mostani válogatott szünetben hatalmas meglepetésre vezető Union Berlin egyre inkább beszédtémát szolgáltat Németországban…

(Photo by Lars Baron/Getty Images)

A németek egykori legendás játékosa, Michael Ballack a minap a Sport Bild részére adott interjúban optimistán látta a Bundesligát vezető Union Berlin esélyeit:

“Az elmúlt három-négy évben nagyon jól szerepelt az Union, folyamatosan fejlődnek, erre pedig lehet építeni. Nincs rajtuk nyomás, sőt az, hogy az élen állnak, méginkább felszabadíthatja őket. Álmodni lehet, szóval miért is ne? A futballban minden lehetséges, ahogy az a múltban már többször is bebizonyosodott. Magam is megtapasztaltam, amikor 1998-ban egyből a feljutás után bajnokok lettünk a Kaiserslauternnel, de ott van a Leicester City példája is, amely néhány éve nagy meglepetésre megnyerte a Premier League-et. Egészen kivételes, mekkora őrület tudja végigkísérni a szezont, ha egy előzetesen esélytelenebb csapatnak mégis megvan az esélye a végső győzelemre.”

A most 45 éves egykori kiváló középpályás annak idején nagyszerű éveket töltött el a Bayern Münchenben és a Chelsea-ben, míg 1999 és 2010 között 98 mérkőzésen 42 gólt szerzett a német válogatottban.

Az Union Berlin hét forduló után még veretlen öt győzelemmel és két döntetlennel rendelkezik, jelenleg két ponttal előzi meg a második Borussia Dortmundot a Bundesliga tabelláján. A címvédő Bayern München mérsékelt rajtjának köszönhetően az ötödik helyen öt ponttal van lemaradva a magyar játékost is foglalkoztató éllovastól.

Schäfer András a berlini alapembere, a hétből hat bajnokin jutott szóhoz, ebből ötször kezdőként kapott lehetőséget Urs Fischer vezetőedzőtől.