Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Griezmann az esti pofon után: „Nem aggódom a világbajnokság miatt!”

Nem feltétlenül sikerült impozánsra a világbajnoki címvédő francia válogatott felkészülése a novemberben kezdődő katari vébére. A gallok csak a harmadik helyen végeztek Nemzetek Ligája csoportjukban, köszönhetően az olyan kellemetlen vereségeknek, mint a tegnapi.

(Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

Nagyon könnyed győzelmet aratott tegnap este a dán válogatott Franciaország ellen. A franciák alig-alig jelentett komoly veszélyt az ellenfél kapuja előtt, támadójátéka látványosan erőtlen volt a nagyobb labdabirtoklás mellett is. Dánia az első félidő hajrájában lőtte mind a két gólját, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

A lefújást követően a vendégek csapatkapitánya, Antoine Griezmann meglepően pozitívan állt a vereséghez, pedig az NL-címvédőjeként nem sikerült bejutniuk a jövő márciusi szuperdöntőbe:

„Az első harminc percben jól játszottunk, aztán sok gondunk volt a szögleteknél, így kaptunk gólt. A második félidőben jól játszottunk. Próbáltunk valamit javítani, de az utolsó tizenhat méteren nem voltunk eredményesek. Nem aggódom a világbajnokság miatt, magasra tettük a lécet.”

– igyekezett optimista lenni, az Atlético Madrid sztárja.

A francia válogatott a katari tornán éppen Dániával, illetve az ausztrálokkal és a tunéziaiakkal szerepel egy csoportban. Legutóbb, mikor címvédőként startolt a „Les Blues”, akkor lőtt gól nélkül, csoportutolsóként zúgtak ki a mezőnyből. 2002-ben, a Dél-Korea és Japán rendezte vb-n.