Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dzsudzsák Balázs megszólalt a válogatottbeli visszatéréséről

A magyar válogatott szövetségi kapitánya az Olaszország elleni mérkőzés után erősítette meg, hogy Dzsudzsák Balázs visszatér a nemzeti csapathoz

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A hírek szerint a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs a hírek szerint a november 20-i, Görögország elleni barátságos mérkőzésen kap egy lehetőséget egy búcsúmeccsre, hogy újra pályára lépjen a nemzeti csapatban.

A Debrecen játékosa a minap a Rádió 1 Balázsék című műsorának vendége volt, ahol a visszatéréséről beszélt:

“A naptár most engedi meg, hogy a szövetségi kapitány több játékost kipróbáljon, vagy mint az én esetemben, valakinek búcsúmeccsre lehetőséget biztosítson. Ha a kapitány a továbbiakban is számítana rám, akkor nyilván folytatom tovább. Ez nem azt jelenti, hogy onnantól kezdve már nem lehetek válogatott, csak ő ezzel a meccsel szeretné valamilyen szinten lezárni ezt a témát, keretbe foglalni a válogatottságomat.

A COVID miatt kialakult helyzetben azzal a tudattal jöttem haza, hogy folytathatom a válogatott szereplésemet is, de ez eddig több ok miatt sem valósult meg, vagy az NB II-ben játszottam, vagy pedig a kapitány nem gondolta úgy, hogy tudok segíteni, ez egy 2-3 éve húzódó történet. A nyár volt az első olyan szituáció, amikor nagyon izgatottan és jó szívvel újra be tudtam menni a válogatott öltözőjébe egy meccs után, ezelőtt két évig ilyen nem történt. Ez hozta meg az áttörést, onanntól fordult ez át újra egy nagyon jó kapcsolattá, ennek lett az eredménye, hogy újra bejárhatok az öltözőbe és nem kell azon gondolkodnom, hogy vajon most van harag vagy nincs harag.”

A visszatérő Dzsudzsák a magyar válogatott remek formájával kapcsolatban elárulta, hogy “Nagyon jól összeállt a válogatott, folyamatosan jól játszik, megvan a mag és mindenki tudja, mit fog csinálni a másik. Én is örömmel és néha meglepően néztem, hogy ez a csapat bárki ellen képes dominálni, nagyon jól játszani. Nyilván soha nem fogom tudni azt kimondani, hogy éppen beférnék vagy nem férnék be. Egy válogatottról beszélünk, nem 15 játékosról, hanem az országból válogatják ki a legjobb formában lévő labdarúgókat. Eddig úgy tűnt, hogy ebben nem tudtam részt venni sajnos.”

Jelenleg Dzsudzsák Király Gáborral holtversenyben áll a magyar válogatottsági örökrangsor élén, amennyiben a 35 éves játékos három év után valóban ismét meghívót kap, egyedüli rekorder lehet 109. fellépésével.