Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya Federerhez hasonlította Messit

Argentína 3-0-s győzelmet aratott Jamaica felett a legutóbbi felkészülési mérkőzésén, melyet követően a szövetségi kapitány az ismét duplázó klasszisát magasztalta…

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni a legutóbbi győztes meccs után kiemelte a Jamaica ellen csereként két gólt szerző Lionel Messi nem mindennapi szerepét:

“Ki kell élveznünk Lionel Messi játékát, amíg láthatjuk. Olyan, mint Roger Federer, aki visszavonult, és mindenki izgatott, és arra gondol, hogy többé nem lesz itt. Mindig csodálatos volt nézni, ahogy játszik. Ugyanez fog történni Messivel, bár talán még inkább, mert a futball sokkal többeket megmozgató sportág és a világon mindenféle szimpátiától függetlenül mindenki élvezi a játékát. Csodálatos őt látni. Örülök, hogy lehetőségem van edzeni őt. De ha szurkoló lennék, akkor jegyet vennék, hogy láthassam. Csak az marad, hogy élvezzük, amíg lehet, mert nem tudom, hogy lesz-e még valaha ilyesmi.”

A legutóbbi duplájának köszönhetően a 35 éves kiválóság a 164. mérkőzésén a 90. gólját szerezte a nemzeti csapatban.

Argentína a közelgő világbajnokság egyik legnagyobb esélyesének számít, és már csak két mérkőzésre van az olaszok világrekordot jelentő, egymást követő 37 veretlen meccses sorozatától, melyet a torna csoportkörében beállíthat és akár meg is dönthet.