Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sallai novemberben visszatérne a válogatottba

Közel egy hónappal ezelőtt szenvedett ijesztő sérülést a magyar válogatott játékosa egy Bundesliga-mérkőzés alatt, állapotáról újabb friss hírek érkeztek…

(Photo by Jack Thomas – WWFC/Wolves via Getty Images)

Freiburg magyar válogatott szélsője, Sallai Roland szeptember 3-án a Bayer Leverkusen elleni mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést, miután Jonathan Tah fejberúgta őt. A 25 éves labdarúgót azóta megműtötték és reményei szerint hamarosan megkezdheti az edzéseket.

A játékos édesapja, Sallai Tibor legutóbb a Nemzeti Sport részére adott aktuális tájékoztatást fia állapotáról:

“Jobban van, javul a szeme, de még mindig nem tökéletes. Oldalra már jobban mozog a szeme, ha lefelé néz, az még nem az igazi, de ott van a seb, amelynek meg kell gyógyulnia. Az orvosok azt mondják, körülbelül két hét múlva tökéletes lesz a szem mozgása, de biztosat majd csak akkor lehet mondani. Ő már a jövő héten szeretne labdás edzést végezni. Egyelőre biciklizhet, talán hamarosan kocoghat kicsit, de semmit sem szabad elkapkodni. Ne feledjük, még csak két hete műtötték meg, az a legfontosabb, hogy teljesen meggyógyuljon és felépüljön.”

A visszatérését illetően Sallai Roland optimista, reméli, minél hamarabb ismét futballozhat, de egyelőre nem lehet megmondani, mikor térhet vissza. Ami biztos, hogy a teljes gyógyulás nagyjából három hónapot vesz igénybe, így addig mindenképpen speciális arcmaszkot kell viselnie a pályán.

“Optimális esetben novemberben ismét a válogatottban játszhat, én tudom, mit szeretne, és azt is, hogy mindent megtesz azért, hogy ez sikerüljön. Jósolgatni viszont nem szeretnék a visszatérésével kapcsolatban. Ezt úgyis ő érzi majd. Én mondhatok bármit, az orvos mondhat bármit, ő az, aki tudja, mikor lesz játékra alkalmas állapotban. Mindenesetre bizakodó. Nyilván voltak nehezebb pillanatai, de mindig egy cél lebeg a szeme előtt, hogy elérje, amit megálmodott, és ezért meg is tesz mindent” – tette hozzá Sallai Tibor.

A magyar válogatott novemberben Luxemburggal és Görögországgal játszik felkészülési mérkőzést, és ha minden jól megy, ezeken a találkozókon már ott lehet a Freiburg játékosa.