Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: ötgólos meccsen kapott ki a Dortmund, az RB Leipzig Werner és Nkunku vezérletével győzött – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 8. fordulójában a Borussia Dortmund a Köln otthonába látogatott, és hiába szerzett vezetést az első félidőben, a hazaiak a második játékrészben megfordították a mérkőzést. Az RB Leipzig a VfL Bochumot fogadta, és egy nagyon sima meccsen hozta a három pontot. A listavezető Union Berlin viszont nagyon rossz meccset hozott, és ki is kapott a Frankfurttól, míg a Freiburg nyerni tudott a Mainz ellen.

  

 (Photo by Marius Becker/picture alliance via Getty Images)

FC Köln – Borussia Dortmund:

Az első félidő még a Borussia Dortmundé volt, és bár voltak helyzeteik, gólt csak a 31. percben tudtak szerezni, amikor Bellingham passzolta le a labdát Brandtnak, aki a kapu jobb alsó sarkába lőtt. Két perccel később Adeyemi a másodikat is meglőhette volna, de a kapus nagyot védett. A Kölnnek is voltak próbálkozásai, de ezek nem voltak pontosak.

A második félidőt azonban nagyon jól kezdte a Köln, és az 53. percben ki is egyenlített, amikor Kainz talált védhetetlenül a hálóba. Nem kellett sokat várni a hazaiak vezető találatára sem, hiszen az 56. percben jött a második góljuk, ekkor Tigges fejelt a kapu bal oldalába.  Az 59. percben egy kezezés miatt reklamáltak tizenegyest a vendégek, de végül nem ítélték meg nekik. Összezuhant a Dortmund, amit kihasznált a Köln. A 69. percben Dietz lövését ütötte kapufára a kapus, ám a 71. percben már a harmadik gólját rúgta a hazai csapat, amikor Ljubicic lőtt közepes távolságból a kapu jobb oldalába. A végére visszatért a meccsbe a Dortmund, a 76. percben Hazard lőtt mellé ziccerben, míg a 79. percben Schmitz öngóljával végül szépítettek a vendégek. A 88. percben az egyenlítés is meg lehetett volna, de Moukoko kicsivel a léc fölé fejelt. Nagyot küzdött a Dortmund a végén, de nem jött össze az egyenlítés.

FC Köln – Borussia Dortmund 3-2 (0-1)
Gólszerzők:
Kainz (53.), Tigges (56.). Ljubicic (71.) ill. Brandt (31.), Schmitz (79. – öngól)
Sárga lap: Hubers (21.), Duda (25.), Schindler (80.), Huseinbasic (90.) ill. Adeyemi (23.), Guerreiro (29.), Süle (36.)
Kiállítás: – ill. –

RB Leipzig – VfL Bochum:

Nagy fölényben játszott a Leipzig az egész mérkőzésen. A 15. percben már vezetett is a hazai gárda, miután Werner lőtt a jobb felső sarokba. A 22. percben a vendégektől Horn szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért büntetőt kapott a lipcsei gárda. Nkunku állt oda a labda mögé, és magabiztosan értékesítette a lehetőséget. Bár végig dominált az RB Leipzig, több gólt már nem szerzett az első játékrészben.

A második félidőben is maradt a hazai dominancia, és az 53. percben érkezett a harmadik találatuk is, amikor épp Werner elé pattant a labda, a csatár pedig közelről lőtt a hálóba. A 63. percben újabb tizenegyest kapott a Leipzig, most Gamboa szabálytalankodott a tizenhatoson belül. Ismét Nkunku állt oda a labda mögé, de most csak a kapufát találta el. A Bochumnak momentumai sem voltak a meccsen. A 85. percben viszont már nem hibázott, és meglőtte csapata negyedik gólját Nkunku Forsberg passza után és ezzel be is állította a végeredményt.

RB Leipzig – VfL Bochum 4-0 (2-0)
Gólszerzők:
Werner (15. 53.), Nkunke (23. – büntetőből, 85.) ill. –
Sárga lap: – ill. Soares (19.), Horn (22.)
Kiállítás: – ill. –

Eintracht Frankfurt – Union Berlin:

Nem játszott jó meccset a tabellát vezető Union Berlin. Már a 12. percben hátrányba is kerültek a vendégek, amikor Götze szerzett vezetést a Frankfurtnak. Jobban játszottak a hazaiak, a 37. percben Pellegrini a felső lécet is eltalálta.  A 42. percben végül ismét betalált a Frankfurt, amikor Lindstrom lőtt közelről a kapuba.

A második félidőben sem változott a játék képe, bár az 55. percben hatalmas ziccert hagyott ki az Union Berlin, amikor Giesselmann lőtt mellé egy kipattanót. Az 57. percben Schäfer Andrást is becserélték. A 69. percben emberhátrányba került a Frankfurt, miután Kolo Muani megkapta a második sárga lapját. Ettől függetlenül az Union Berlin még szépíteni sem tudott, és végül kikapott.

Eintracht Frankfurt – Union Berlin 2-0 (2-0)
Gólszerzők:
Götze (12.), Lindstrom (42.) ill. –
Sárga lap: Muani (44.) ill. Becker (19.), Khedira (65.), Michel (74.), Giesselmann (77.)
Kiállítás: Muani (69.) ill. –

Freiburg – Mainz:

Az első félidőben a Freiburg játszott jobban, és már a 3. percben vezetést is szereztek, amikor Gregoritsch lőtt a kapu jobb felső sarkába. Gregoritsch-nak több helyzete is volt, a 37. percben még kapufát is lőtt, ám ebből szerezte a második gólját a hazai csapat, mivel a kipattanót Kyereh fejelte a hálóba.

A második félidőben feljavult a Mainz, és az 52. percben sikerült is szépítenie a vendégeknek, amikor Burkardt labdáját Martin lőtte a kapu bal oldalába. A 67. percben Gregoritsch ismét helyzetbe került, fejesét azonban bravúrral védte a kapus. A 92. percben akár egyenlíthetett volna a Mainz, ám Fulgini lövése a kapufáról pattant vissza, és végül már nem változott eredmény.

Freiburg – Mainz 2-1 (2-0)
Gólszerzők:
Gregoritsch (3.), Kyereh (37.) ill. Martin (52.)
Sárga lap: Hofler (70.) ill. Bell (33.), Barreiro (3.), Statch (60.), Kohr (90.)
Kiállítás: – ill. –

A 8. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Bayern München 4–0 Bayer Leverkusen

Szombat:
Eintracht Frankfurt – Union Berlin 0-2
Freiburg – Mainz 2-1
Köln – Borussia Dortmund 3-2
RB Leipzig – VfL Bochum 4-0
Wolfsburg – VfB Stuttgart 3-2
18:30 Werder Bremen – B. Mönchengladbach (Tv: Aréna 4)

Vasárnap:
15:30 Hertha Berlin – Hoffenheim
17:30 Schalke – Augsburg

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore