Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a Club Brugge otthonában égett meg az Atletico! – videóval

Továbbra is hibátlan az UEFA Bajnokok Ligája B-csoportjában a Carl Hoefkens által irányított Club Brugge, a belga gárda ezúttal az Atletico Madridot verte meg, míg a csoport másik mérkőzésén a Porto megszerezte első győzelmét. 

(Photo by Matthieu Mirville/DeFodi Images via Getty Images)

UEFA Bajnokok Ligája, B-csoport:

A mérkőzést bátrabban kezdte a Club Brugge, de az első veszélyesebb lehetőség az Atletico Madrid előtt adódott. A 8. percben Carrasco eresztett meg egy lövést, amit azonban Mechele blokkolni tudott, így a labda elkerülte a kaput. A 11. minutumban újabb Atleti próbálkozást láthattunk, ezúttal Morata jóvoltából, a spanyol csatár lövése nem talált célba. A 18. percben Mignolet-nak kellett résen lenni, a belga portás Griezmann kísérletét tolta a léc fölé. A 26. minutumban Morata előtt adódott hatalmas ziccer, ám Mignolet bravúrral ezúttal is védeni tudott. Mindhiába alakított ki több helyzetet Diego Simeone csapata, a vezetést a Club Brugge szerezte meg. A 36. percben Jutglá átadását követően Kamal Sowah vette be Oblak hálóját. Az első félidőben már nem volt több ziccer, így ennek értelmében további gól/gólok, így a Brugge előnyből várhatta a folytatást. 

A fordulás után a Brugge közel járt, hogy kétgólosra növelje az Atleticoval szembeni különbséget. A 47. minutumban Jutglá került helyzetbe, lövését viszont Oblak hárította. A 49. percben a vendég együttes próbálkozott, Carrasco részéről láthattunk egy kísérletet, ami elkerülte Mignolet kapuját. Az 52. minutumban Griezmann előtt adódott lehetőség, a lövését követően a labda az oldalhálót találta el, a francia önző volt, több társa is bent várta az átadást, elnézést is kért tőlük. A 62. percben növelni tudta előnyét a Club Brugge, Buchanan átadásából Ferrán Jutglá volt eredményes. A 76. minutumban nagy esély adódott az Atleti előtt, hogy szépítsen, mivel büntetőhöz jutott a madridi alakulat. A tizenegyest Griezmann végezte el, a labda végül a felső lécen csattant. Bár az Atletico Madrid jóval több lehetőséget dolgozott ki mint a Brugge, viszont a hazai csapat azt a kevesebbet jobban kihasználta, így Hoefkens legénysége a 3. forduló után is hibátlan, emellett gólt sem kapott. 

Club Brugge – Atletico Madrid 2-0 (1-0)
Helyszín:
Jan Breydel Stadion (Brugge); Vezette: Kovács István (román)
Gólszerzők: Sowah (36.), Jutglá (62.) ill.
Sárga lapok:
 Odoi (37.), Onyedika (45+1.), Buchanan (70.), Mignolet (76.), Sylla (89.) ill. Mandava (53.), Savic (62.)
Kiállítás:
ill.

Club Brugge: Mignolet – Odoi, Mechele, Sylla (Spileers 90.), Meijer (Sobol 78.) – Nielsen, Onyedika, Vanaken – Buchanan (Balanta 78.), Jutglá (Nusa 86.), Sowah. Menedzser: Carl Hoefkens. 

Atletico Madrid: Oblak – Molina, Gimenez (Kondogbia 46.), Savic, Mandava – Llorente (Correa 33.), Witsel, Koke, Carrasco (Joao Felix 80.) – Morata (Cunha 65.), Griezmann. Menedzser: Diego Simeone.

A mérkőzés videós összefoglalója:

A mérkőzés első nagy lehetősége a Bayer Leverkusen előtt adódott, amiből gól is született, ám utólag elvették. A 15. percben Andrich szerezte meg a labdát, majd egy gyönyörű támadás végén Hudson-Odoi volt eredményes. Közben a játékvezető fülére szóltak a VAR szobából, hogy vizsgálnak valamit. Mint kiderült, Andrich nem szabályosan szerezte meg a labdát ellenfelétől, így a gólt érvénytelenítették. Az első félidő végéhez közeledve felpörögtek az események. A 41. minutumban Schick került ziccerbe, a cseh csatár lövését azonban védte Diogo Costa. A Porto ellentámadást indított, az akció végén pedig Taremi be is vette Hradecky hálóját. Igen ám, de mint kiderült, még Schick helyzeténél Carmo kézzel ért a labdához. Emiatt a gólt elvették, míg a Leverkusen tizenegyest kapott. Schick rendkívül rosszul végezte el a büntetőt, Diogo Costa hárítani tudott. 

A szünet után már született érvényes gól, ráadásul kettő is. A 69. percben az FC Porto szerezte meg a vezetést. Taremi remek beívelését követően Zaidu bólintott a hálóba. A 87. minutumban végleg eldőlt a három pont sorsa, Galeno lövésébe ugyan még beleért Hradecky, azonban a labda végül bepattant a kapuba. A Leverkusen ráadásul meg is fogyatkozott a végén, Frimpong megkapta a második sárga lapját, így előbb mehetett az öltözőbe. Conceicao remekül cserélt, hiszen a csapata mindkét találatát csereként beállt játékosok szerezték. 

FC Porto – Bayer Leverkusen 2-0 (0-0)
Helyszín:
Estádio do Dragão (Porto); Vezette: Anthony Taylor (angol)
Gólszerzők: Zaidu (69.), Galeno (87.) ill.
Sárga lapok: Joao Mario (50.), Uribe (61.), Carmo (90+1.) ill. Hincapie (40.), Frimpong (52., 88.), Andrich (56.)
Kiállítás: ill. Frimpong (88.)

FC Porto: Diogo Costa – Joao Mario (Galeno 63.), Pepe, Carmo, Wendell (Zaidu 63.) – Bruno Costa (Otavio 46.), Eustaquio, Uribe (Grujic 83.), Pepé – Evanilson, Taremi. Menedzser: Sergio Conceicao. 

Bayer Leverkusen: Hradecky – Frimpong, Tah, Tapsoba, Hincapie – Andrich (Demirbay 72.), Aranguiz (Amiri 79.) – Hlozek (Adli 72.) – Diaby, Schick, Hudson-Odoi (Fosu-Mensah 86.). Menedzser: Gerardo Seoane. 

A mérkőzés videós összefoglalója:

A B-csoport aktuális állása:

(A részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)

Standings provided by Sofascore