Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: idegenben gálázott a Napoli, ismét győzött a Liverpool – videóval

Tovább folytatja brutális menetelését a Napoli a Bajnokok Ligájában, a Liverpool újabb győzelemmel zárkózott…

(Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

Egészen elképesztő sorozatot tudhat maga mögött a Napoli együttese, hiszen Spaletti csapata szinte átgázol a halálcsoporton a földbe döngölve minden egyes szembejövő ellenfelét.

Ezúttal az Ajax volt a terítéken, amely igencsak nagy kihívásnak tűnt, hiszen a holland bajnok már a 9. percben megszerezte a vezetést, azonban az olaszok finoman szólva sem jöttek zavarba, Raspadori már a 18. percben kiegyenlített majd megkezdődött a vendég henger, amelyre ezúttal sem volt senki felkészülve.

A csapat vezére ezúttal is a grúz fenomén, Khvicha Kvaratskhelia volt, aki jobbnál-jobb labdákkal tömte a társait, megannyi kulcs és gólpasszt kiosztva az összecsapáson. A 21 éves támadó az első Bajnokok Ligája találatát is megszerezte a mérkőzésen, lecserélése előtt a nápolyiak ötödik gólját ünnepelhette.

A Napoli így 3 győzelemmel áll a tabella tetején, brutális dominanciát mutatva a halálcsoportban.

Ajax – Napoli 1-6 (1-3)
Helyszín: Johan Cruijff Arena Vezette: Letexier F.
Gólszerzők: Kudus (9.) ill. Radpadori (18. 47.) Di Lorenzo (33.) Zielinski (45.) Kvaratskhelia (63.) Simeone (81.)
Kiállítás: Tadic (73.) ill. –

Ajax Amsterdam: Remko Pasveer, Calvin Bassey, Jurriën Timber (Florian Grillitsch), Daley Blind, Devyne Rensch (Youri Baas), Steven Berghuis (Brian Brobbey), Kenneth Taylor (Davy Klaassen), Edson Álvarez, Mohammed Kudus, Steven Bergwijn, Dusan Tadic.

Napoli: Alex Meret, Kim Min-Jae, Amir Rrahmani, Mathías Olivera, Giovanni Di Lorenzo (Alessandro Zanoli), Stanislav Lobotka (Gianluca Gaetano), Piotr Zielinski (Tanguy Ndombele), André-Frank Zambo Anguissa, Giacomo Raspadori (Giovanni Simeone), Khvicha Kvaratskhelia (Eljif Elmas), Hirving Lozano.

A Liverpool kisebb győzelmi kényszerben lépett pályára az Anfielden, hiszen a Napoli elleni fiaskót követően az Ajax megverése ugyan jó útra terelte a csapatot, azonban a Rangers ellen kötelező volt a 3 pont, amennyiben Jürgen Klopp csapata legalább a csoport második helyét megszeretné kaparintani magának.

A Brighton and Hove Albion elleni döntetlent követően nem bízta a véletlenre a liverpooli csapat, a Vörösök helyzetek sokaságát alakította ki, azonban az áttörést nem Darwin Nunez és a többi támadó, hanem Trent Alexander-Arnold hozta el a 7. percben.

A második etapban Salah tudott büntetőt érvényesíteni, így Nunez ismét gól nélkül maradt, megannyi helyzetét folytonosan a kapusba lőve.

A Liverpool így 6 ponttal az A csoport második helyén tanyázik, köszönhetően a Napoli győzelmének Hollandiában.

A mérkőzés visszavágójára a jövő hét folyamán kerül sor, ezúttal Skóciában.

Liverpool – Glasgow Rangers 2-0 (1-0)
Helyszín: Anfield Vezette: Turpin C.
Gólszerzők: Alexander-Arnold (7.) Salah (53.)ill. –
Kiállítás: – ill. –

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold (J. Gomez, 90+3.), Matip, Van Dijk, Cimikasz – Henderson (Fabinho, 69.), Thiago (Milner, 81.) – Szalah, Diogo Jota (Firmino, 69.), L. Díaz – D. Núnez (H. Elliott, 80.).
RANGERS: A. McGregor – Tavernier, Goldson, B. Davies (G. Kamara, 81.), Leon King, Barisic – Tillman (Sakala, 66.), Lundstram, S. Davis (R. Jack, 66.), Kent (Matondo, 81.) – Morelos (Colak, 73.).

Az A-csoport állása:
(A részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)

 


Standings provided by Sofascore