Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csercseszov: “Nem szeretnék számolgatni, edző vagyok”

A magyar bajnoki címvédő Ferencváros két győzelem után a Crvena zvezda félelmetes otthonában folytatja szereplését az Európa-liga csoportkörében…

A Ferencváros orosz vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov véleménye szerint a csapatnak a két győzelem ellenére továbbra is a földön kell maradni és kifejezetten nehéz mérkőzésre számít a Crvena zvezda ellen:

“Volt egy meccsünk a bajnokságban, ahol nem volt szerencsénk, ám az már a múlt, a csütörtöki mérkőzés szempontjából nem fontos. A kecskeméti vereség után nem volt szükség külön mentális felkészítésre. Eleve nem vagyok a híve annak, hogy a múltról beszélgessünk, maximális erővel kellett készülnünk a csütörtöki feladatra. Jött egy vereség, de utána egy kis kompenzálást is kaptam – mondta el a tréner, aki utolsó mondatával már arra utalt, hogy unokája született.

Egy nagyon kemény ellenfél, a szerb bajnok ellen lépünk pályára csütörtökön, de van még 24 óránk arra, hogy megtaláljuk a megfelelő taktikát és azt, hogy ki milyen pozícióban játszik. Ha jól tudom, 1975-ben 110 ezer ember előtt játszott Belgrádban a Ferencváros, remélem, csütörtökön is hasonló körülmények várnak ránk.

Nem szeretek matematikusként számolgatni, edző vagyok. Van hat pontunk, ennek ellenére mindenre készen kell állnunk. Csütörtök este is három pont szerezhető, ezt mindkét együttes szeretné megszerezni. Készen kell állnunk a meccsre, ezen a szinten ugyanis nincs könnyű ellenfél. Két lábbal a földön kell maradnunk. A Crvena zvezda egy olyan csapat, amely évről évre a BL-főtábla közelében van, ennek tudatában lépünk pályára” – idézte a trénert a fradi.hu.

A Ferencváros csütörtökön kora este 18:45-től kezd a két meccs után nullapontos Crvena zvezda otthonábam.


Standings provided by Sofascore