Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezte új edzőjét az olasz bajnokság sereghajtója – HIVATALOS

Miután Claudio Ranieri visszautasította a megkeresést, a várakozásoknak megfelelően a Crvena zvezda korábbi mestere lett a Sampdoria új edzője…

A Sampdoria együttese a csütörtök déli órákban megerősítette, hogy az évad végéig szerződést kötött Dejan Sztankoviccsal, aki a menesztett Marco Giampaolo helyét veszi át a vezetőedző posztján. Az Olaszországba visszatérő szerb tréner megállapodása opcionálisan további egy évvel meghosszabbítható lesz.

A 44 éves tréner 2019 decemberétől idén augusztusig volt a belgrádi csapat edzője, mellyet három szerb bajnoki címet és két szerb kupát nyert. Sztankovics azt köveőten mondott le a Crvena kispadjáról, hogy a csapat nem jutott be a Bajnokok Ligája főtáblájára. Legutóbbi állomáshelyén 134 mérkőzésből 105-öt megnyert húsz döntetlen és kilenc vereség mellett.

Sztankovics annak idején aktív játékosként karrierje nagy részét a Serie A-ban töltötte, hiszen a keménykötésű középpályás a Lazio (1998-2004) és az Inter (2004-2013) futballistája volt. Tagja volt az ezredforduló idején bajnoki címet nyerő római gárdának, a milánóiakkal pedig öt scudettót nyert, és a 2010-es triplázásból is kivette a részét.

A trénert a Sampdoria már tavaly is megkörnyékezte, amikor még szerződésben állt a Crvenával, azonban a szerb csapatnál hallani sem akartak a tréner elengedéséről, most azonban már semmi akadálya nem volt a kinevezésének

A Samp nyolc forduló után mindössze két ponttal sereghajtó a Serie A-ban, Sztankovics szombat este a Bologna elleni alsóházi rangadón vezetheti először új csapatát.