Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Higuaín: “Nem maradok ebben a mérgező világban…”

A visszavonulását a héten bejelentő szebb napokat is látott argentin klasszis a jövőjéről tett határozott kijelentést…

(Photo by Lauren Sopourn/Getty Images)

Az MLS aktuális idénye végeztével az Inter Miami csapatából visszavonuló Gonzalo Higuaín határozott elképzeléssel rendelkezik a jövőjét illetően:

„Nem áll szándékomban maradni a futballban. Legalábbis rövid távon biztosan nem. Ez a világ napról napra egyre inkább mérgezőbbé válik. Amennyire csak lehet, távol akarok maradni a sporttól. Ki akarom nyitni az elmémet, és élvezni akarom a családomat és az életemet.”

A River Plate által nevelt mindig gólveszélyes támadó 2007-ben hagyta el a “milliomosokat” és 12 millió euró ellenében igazolt a Real Madridhoz, ahol 2007 és 2013 között 264 fellépés alatt 121 találatot szerzett a “királyi gárda” színeiben, azonban mégsem voltak makulátlanul elégedettek vele.

Az egykor Diego Maradona által erősített Napoli színeiben imádták őt a szurkolók, három évet töltött a klubnál, ezalatt minden sorozatot figyelembe véve 146 mérkőzés leforgása alatt 91 találatot szorgoskodott össze. Higuaín ezalatt a 2015-2016-os idényben új Serie A-s rekordot állított fel egy szezon alatti 36 szerzett góljával, majd azon a nyáron a nápolyiak gyűlölt riválisa, a Juventus szolgálatába szegődött 90 millió euró ellenében.

“Pipita” az olasz rekordbajnok színeiben az első idényében 32 gólig jutott el, a másodikban pedig 23-ig, Cristiano Ronaldo érkezése után viszont nem maradt számára a hely, s a 2018-2019-es idényben kölcsönben megfordult az AC Milanban és a Chelsea-ben is, a két csapat színeiben együttesen 13 gólra volt képes. Ezt követően még egy szezont eltöltött a Juve alkalmazásában, ám 2020 szeptemberében David Beckham MLS-csapatához, az Inter Miami gárdájához igazolt.

Higuaín az elmúlt szűk két év alatt 15 gólt szerzett az MLS-ben, miközben átmenetileg bátyjával, az azóta már visszavonuló Federico Higuaínnal is csapattársak lehettek. Némileg már bulinak fogja fel az egészet, mint amilyen az egész amerikai bajnokság, de az előző idényben 30 bajnokin 12 találatig jutott, és az aktuálisan futó kiírásban is 16 gólt lőtt eddig. Az Inter Miami bejutott a rájátszásba, Higuaín ezt követően akasztja szögre a stoplist.