Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a ZTE lemosta a pályáról a Paksot

Waltner Róbert vereséggel tért vissza Zalaegerszegre, a ZTE korábbi mestere először meccselt volt csapata ellen. A Honvédnak sem volt esélye a Puskás Akadémia vendégeként.

ZTE – Paks 3-0 (2-0)
Helyszín: Zalaegerszeg, ZTE Aréna Vezette: Bogár G.
Gólszerzők: Manzinga (6.), Mim (17.), Gergényi (86.) ill.

A ZTE nem kegyelmezett a Paksnak, alig telt el negyedóra a találkozóból, már két góllal vezetett a hazai csapat. A 6. percben Manzinga gyönyörű fejesgóljával szerezték meg a vezetést, majd a 17. Mim Gergely volt eredményes. A folytatásban kissé leült a mérkőzés a Paks csak erőlködött, de nem tudott mit kezdeni a hazai csapat védekezésével, míg a Zalaegerszeg nem erőltette a gólszerzést.

A második félidő elején majdnem sokkolta ellenfelét a ZTE, ugyanis Manzinga ismét betalált, azonban a VAR érvénytelenítette a találatot. A Paks hiába igyekezett zárkózni, de nem kerültek könnyebben helyzetbe, mint az első félidőben. A második játékrészben először a hajrában találták el először a kaput, de Demjén Patrik ezt a próbálkozást is hárítani tudta.
Sőt a 86. percben a ZTE bevitte a kegyelemdöfést, amikor Gergényi távoli góljával megszerezték a harmadik gólt.

A ZTE győzelmével helyet cserélt a két csapat.

Puskás Akadémia – Budapest Honvéd – (1-0)
Helyszín: Felcsút, Pancho Aréna Vezette: Rúsz M.
Gólszerző: Batik (37.) ill.
Kiállítva:ill. Bocskay (74.)

Nem indult a legjobb iramban a találkozó, de az első félidő második felére egészen szórakoztató lett a játék, sőt a 37. percben a Puskás Akadémia egy szép góllal a vezetést is megszerezte. Batik Bence volt eredményes, aki korábbi csapata ellen szerezte első Puskás-mezben elért gólját.
A második félidőben lemosta a pályáról a Honvédot a hazai csapat, még ha ez az eredményen nem is látszik. A csak a Puskásnak voltak helyzetei, a felcsútiak mezőnyfölénye tovább erősödött, miután a 74. percben Bocskayt kiállította a játékvezető.

A 11. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Kecskeméti TE – Kisvárda 3-3

Szombat:
Zalaegerszeg – Paks 3-0
Puskás Akadémia – Honvéd 1-0
19:30 Vasas – Mol Fehérvár (Tv: M4 Sport)

Vasárnap:
13:45 Debreceni VSC – Újpest (Tv: M4 Sport)
17:45 Mezőkövesd – Ferencváros (Tv: M4 Sport)

A bajnokság állása


Az állást biztosítja a Sofascore