Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX Playoff: a Santos Laguna és a Tigres is kiesett – videóval

Szombaton és vasárnap bonyolították le a mexikói bajnokság (Liga MX) 2022-es Apertura rájátszásában a negyeddöntők visszavágóit…

(Photo by Jaime Lopez/Jam Media/Getty Images)

Az alapszakasz-győztes Club América az idegenbeli kiütéses siker után hazai környezetben sem kegyelmezett a Pueblának, a favorit 5-1-es sikert aratott az Azték Stadionban. Az első nagy helyzet még a vendégek előtt adódott, húsz perc elteltével azonban Araujo mellé gurított. Egyből ezt követően egy tökéletes támadás végén az uruguayi Brian Rodríguez juttatta előnyhöz az Américát. Néhány perccel akésőbb megint válaszolhatott volna a Puebla, ezúttal azonban a hazai kapufa sietett Ochoa segítségére. Kisvártatva ismét Fernando Ortiz együttese volt eredményes, egy labdaszerzést követően Henry Martín finom mozdulattal helyezett Silva kapujába. A félidő vége előtt legalább a szépítés összejött a vendégeknek, egy védelmi hiba után Maximiliano Araujo csapott le a szabad labdára és a felső léc segítségével a hálóba emelte a ziccert. A szünetben 2-1 volt az állás a fővárosiaknak. A fordulást követően a Club América igyekezett végleg minden kérdést eldönteni, öt perc elteltével a kolumbiai Roger Martinez lendületből lőtt a hálóba. Egyértelmű fölényben játszott a házigazda, azonban Silva kapus többször is bravúros védéseket mutatott be. Egy óra elteltével azonban a csereként beküldött Álvaro Fidalgo szólója után ő is kevés volt a hárításhoz. A Puebla továbbra sem adta fel, Mancuello tökéletes tekerését azonban Ochoa a felső sarokból szedte ki. Az utolsó tíz percen belül Damm lesről szerzett gólt, majd a hajrában Valdest borították fel a kapu előtt, az így megítélt tizenegyesből Miguel Layun állította be a kiütéses végeredményt. Az América 11-2-es különbséggel ment tovább, de a Puebla emelt fővel búcsozott.

Club América – Puebla 5-1 (2-1)
Gólszerzők: B. Rodríguez (21.), H. Martín (27.), R. Martínez (50.), Fidalgo (61.), Layun (85. – büntetőből), ill. Araujo (35.)
Továbbjutott: a Club América kettős győzelemmel, 11-2-es összesítéssel

 

A gól nélküli első mérkőzés után a Monterrey a második meccs végére fölényes, 3-0-s sikerrel döntötte el a továbbjutást a Cruz Azul ellen. A hazaiak a kezdetektől fogva aktívabban játszottak, eleinte azonban Corona nagyszerű védéseinek köszönhetően a mexikóvárosiak tartani tudták a döntetlent. Egészen az első húsz perc végéig, amikor González szögletét az argentin Germán Berterame fejelte védhetetlenül a hálóba. Nem sokkal később Andrada kapus ütközött Estradával, mindkettőjüket hosszasan ápolni kellett, de folytathatták a játékot. A Rayados továbbra is fölényben játszott, Pizarro közelről a kapufát találta el, az ellentámadásokkal operáló vendégek többször is próbára tették Andrada képességeit, aki a szerencsével sem állt hadilábon, amikor egy szöglet után a kapufára ívelték a játékszert. A hátrányban lévő vendégek a második félidőben is nagy lendülettel nyomtak, a sok támadás ellenére azonban kevés minőségi lehetőség adódott előttük, de egy újabb kapufát ismét elértek. A hajrában az egyre kitámadó Cruz Azullal szemben a hazaiak friss cseréi végképp eldöntötték a találkozó végkimenetelét. A 85. percben egy szabadrúgás utáni lecsorgó labdából Kranevitter játszott a kapu elé Rogélio Funes Morihoz, aki közelről gólra váltotta az ajtó-ablak helyzetet. A hosszabbításban Kranevitter baloldali bejátszását Jesus Gallardo vágta a léc alá, beállítva a visszavágó végeredményét.

Monterrey – Cruz Azul 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Berterame (20.), Funes Mori (85.), Gallardo (90+4.), ill.
Továbbjutott: a Monterrey 3-0-s összesítéssel

 

A Deportivo Toluca a hazai 4-3-as győzelmet követően idegenbeli is 2-1-re felülmúlta az alapszakaszban előrébb végző Santos Lagunát, így meglepetésre kettős győzelemmel jutott tovább az elődöntőbe. A hazaiak nagy lendülettel kezdték a visszavágót, ám az első mérkőzésen gólt is szerző Volpi kapus vagy a kapufa minden próbálkozásuk útját állta. Az első félidőben nem született találat. A folytatásban is kitámadtak a hazaiak, ám a Toluca le tudott fordulni és Volpi indításából a chilei válogatott Jean Meneses vitte végig a labdát, majd a ziccert magabiztosan váltotta gólra. Néhány perccel később a vendégek újabb találattal sokkolták a Santos Lagunát, Andrés Mosquera fejelt a hálóba egy szöglet után. A vendéglátók tovább nyomtak, de három gólt kellett volna szerezniük a továbbjutáshoz, így meglehetősen kilátástalannak tűnt a helyzetük. Ráadásul a hajrában Javier Correa a kiállítás sorsára jutott, miután teljesen feleslegesen fejbe rúgta a labdát már fogó kapust. Végül legalább a szépítés összejött a házigazda számára, jócskán a hosszabbítás perceiben jártunk már, amikor a Ferencváros korábbi játékosa, Fernando Gorriarán kotorta be közelről a játékszert a hálóba, de a lényegen ez már nem változtatott.

Santos Laguna – Deportivo Toluca 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Gorriarán (90+6.), ill. Meneses (47.), Mosquera (50.)
Kiállítva: J. Correa (82.), ill.
Továbbjutott: a Deportivo Toluca kettős győzelemmel, 6-4-es összesítéssel

 

A Tigres UANL hiába nyerte meg az utolsó pillanatban a párharc első mérkőzését, a Pachuca a 2-1-es hazai győzelmével továbbjutott a legjobb négy közé. Ugyan az első lehetőség a vendégek előtt adódott, Ustari remek védést mutatott be, majd a Pachuca szép lassan átvette az irányítást. Az első húsz perc végén a hazaiak a vezetést is magukhoz ragadták, Ibarra beadását a két védő közt kilépő Victor Guzmán jutatta be a hálóba a kapu előteréből. Az egygólos vezetéssel a Pachuca állt továbbjutásra, így máris a Tigresnek lett sürgősebb. Az első félidő hátralévő részében Gignac-ék voltak aktívabbak, azonban a francia sztárcsatár lövései rendre elkerülték a kaput. A szünetben 1-0-s előnyben voltak a hazaiak, miután ők is csak egy meg nem adott gólig jutottak a hajrában. A folytatásban is a vendégek veszélyeztettek többet és a játékrész derekánál sikerült kigyenlíteniük, egy előre ívelt labdát Gignac fejelt fel az égbe, melyet Guido Pizarro bólintott a hálóba. Nem sokáig állt továbbjutásra Miguel Herrera csapata, ugyanis pár perccel később egy lendületes akció végén két cserejátékos összjátékából Javier López kotorta be a Pachuca újból vezető gólját. A hajrát a Tigres alaposan megnyomta, ráadásul a hazaiak tíz emberre fogyatkoztak az utolsó tíz percre, a Pachuca azonban hősies védekezéssel megtartotta előnyét és továbbjutott a párharcból.

Pachuca – Tigres UANL 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Guzmán (19.), J. López (68.), ill. Pizarro (64.)
Kiállítva: K. Álvarez (82.), ill.
Továbbjutott: a Pachuca 2-2-es összesítéssel, jobb alapszakaszbeli helyezése révén

 

Liga MX, Apertura 2022 Playoff, az elődöntők párosításai

Club América – Deportivo Toluca
Monterrey – Pachuca

A kétmeccses párharcok első mérkőzéseit szerdán és csütörtökön, a visszavágókat szombaton és vasárnap rendezik.

Liga MX, Apertura 2022 Playoff, az eddigi eredmények

Negyeddöntő, első mérkőzések:
Puebla – Club América 1–6
Cruz Azul – Monterrey 0–0
Deportivo Toluca – Santos Laguna 4–3
Tigres UANL – Pachuca 1–0

Nyolcaddöntők:
Tigres UANL – Necaxa 2–0
Cruz Azul – Club León 1–0
Deportivo Toluca – Juárez 3–0
Puebla – Chivas Guadalajara 1–1  tizenegyesek után: 5-4