Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Donnarumma még visszatérhet Olaszországba

Amióta teljesen kiérdemelte a Paris Saint-Germain elsőszámú kapusának posztját, azóta ismét ihletett formában véd az olaszok Eb-győttes portása, Gianluigi Donnarumma. A 23 éves játékos mégsem biztos, hogy Párizsban fog védeni karrierje végéig.

(Photo by Claudio Villa/Getty Images)

2021. nyarán hagyta el szeretett AC Milanját Gianluigi Donnarumma. Az akkor frissen Európa-bajnokságot nyerő kapus akkor a világ egyik legjobbjaként váltott klubot. Azonban Mauricio Pochettino részben igazságosnak tűnő döntése alapján nem volt bebetonozott helye a PSG-ben, lévén riválisa a szintén remek Keylor Navas lett.

Bár mind a két kapus kedvező színben nyilatkozott a helyzetükről és egymásról is, Donnarumma formáján igenis érződött, hogy nem kizárólagos megoldásnak számít a kapuban. Ám az idei nyár edzőváltása (Poch helyett Chris Galtier ült a kispadra) már jól alakult számára. Immár az olaszé az összes mérkőzés, a veterán Navas csak a cserék közül várhat a nagy lehetőségre.

Donnarumma formáját tegnap a Marseille szurkolói, illetve nemrég a magyar válogatott is bánhatta. Három hete mindent kivédett Szalai Ádámék sorsdöntő Nemzetek Ligája fellépésén.

A Tuttosport a minap meginterjúvolta Donnarumma új ügynökét, Rafaela Pimentat, aki a közelmúltban vette át az elhunyt Mino Raiola korábbi összes ügyfelét. A brazil hölgyet a kapusról kérdezte a lap, és hogy várható-e visszatérése a Serie A-ba:

„Tudom, hogy Párizsban jól mennek a dolgai, és Gigio nagyszerű, de senki sem tudja, hogy mit hoz a jövő.”

– rejtélyeskedett, Pimenta.