Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: megváltoztatták a 2023-as Ázsia-kupa helyszínét

Még mindig nem nyugszik a helyzet Ázsiában a koronavírus-járvány témáját illetően. Az AFC korábban elfogadta, hogy Kína lemondott a 2023-as kontinenstorna rendezéséről, míg most kihirdette, hogy melyik tagország ugrik be a szervezésbe.

(Photo by VCG/VCG via Getty Images)

Roppant kézenfekvő megoldást fogadott el az ázsiai szövetség, ugyanis az új rendező Katar lesz. A közel-keleti állam ugyanis alig egy hónap múlva lesz házigazdája a 22. labdarúgó világbajnokságnak, és az infrastruktúra természetesen tökéletes állapotban lesz jövő nyárra is.

Érdekesség, hogy Katar a torna 1956. óta íródó történelmében az első ország lesz, amely már a harmadik alkalommal látja vendégül Ázsia legjobb válogatottjait. Korábban 1988-ban és 2011-ben házigazdáskodott. Legjobb eredményét viszont három éve, a legutolsó tornán érte el: a végső győzelemig meg sem álltak. A 2023-as pontos dátum még nem ismert.

A katari válogatott először vesz részt világbajnokságon. A rendező nemzet válogatottja Ecuadorral, Szenegállal és Hollandiával méretik meg az „A” csoportban.