Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AFC Ázsia-kupa: Japán és Dél-Korea sem nyerte meg a csoportját – KÖRKÉP

A csütörtöki napon véget értek a csoportkör küzdelmei a Katarban zajló AFC Ázsia-kupán…

(Photo by Noushad Thekkayil/NurPhoto via Getty Images)

Az AFC Ázsia-kupa A csoportjában a házigazda Katar százszázalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül végzett az élen. A második helyen meglepetésre a tornán első alkalommal résztvevő Tádzsikisztán válogatottja zárt, miután az utolsó fordulóban győzött a csoportutolsó Libanon ellen. Ezzel szemben meglepetésre Kína két döntetlennel csak harmadik lett és a négy legjobb csoportharmadik közé nem került be, így befejezte szereplését.

A csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore

A B csoportban is érvényesült a papírforma, hiszen bár Ausztrália nem nyerte meg az összes mérkőzését, két győzelemmel és egy döntetlennel biztosan jutott tovább. A csoport második helyén Üzbegisztán, míg a harmadik helyen négy pontjával Szíria ugyancsak továbbjutott, ellenben India rúgott gól nélkül, valamennyi meccsét elvesztette.

A csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore

A C csoportot Irán válogatottja százszázalékos teljesítménnyel húzta be, a második helyen végző Egyesült Arab Emirátusok mellett pedig a harmadik helyen Palesztína ugyancsak kvalifikálta magát a legjobb 16 közé. A csoport negyedik tagját, Hongkong válogatottját minden csapat legyőzte, így nulla ponttal sereghajtó lett.

A csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore

A csoportkör legnagyobb meglepetését Irak válogatottja okozta azzal, hogy a második fordulóban 2-1-re legyőzte Japánt, így százszázalékos teljesítménnyel megnyerte a D csoportot, míg a Távol-keleti ország válogatottja hat pontjával a második helyen jutott tovább. Ugyancsak csatlakozott a legjobb 16 közé a harmadik helyen Indonézia, míg Vietnám három fiaskóval búcsúzott el.

A csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore

Szintén nem várt esemény, hogy az E csoportot hat ponttal Bahrein nyerte meg, mivel Dél-Korea az első meccs megnyerése után két találkozót is döntetlenre adott, így a rendszeres vb-résztvevő bár nyeretlen maradt, öt ponttal csak második lett a csoportban. A harmadik helyezett Jordánia négy ponttal szintén továbbjutott, a csoport negyedik tagja Malajzia válogatottja volt.

A csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore

Az F csoportot Szaúd-Arábia hét ponttal abszolválta, miután Roberto Mancini legénysége egy nyögvenyelős és egy emberelőnyös győzelmet követően az utolsó meccsén döntetlent játszott. A második helyezett Thaiföld veretlenül továbbjutott, a csoportharmadik Omán viszont két pontjával éppúgy befejezte a küzdelmeket, mint az egypontos Kirgizisztán csapata.

A csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore

 

A nyolcaddöntők párosításai:

Tádzsikisztán-Egyesült Arab Emirátusok
Irak-Jordánia
Ausztrália-Malajzia
Szaúd-Arábia-Dél-Korea
Irán-Szíria
Bahrein-Japán
Katar-Palesztína
Üzbegisztán-Thaiföld