Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edzősors: már nem Jürgen Klinsmann Dél-Korea szövetségi kapitánya! – képpel

Az 59 esztendős német szakember jövőjéről drasztikus döntést hoztak Dél-Koreában, aminek a hátterében egyértelműen a Jordánia elleni csúfos kiesés állhat, az Ázsia-kupa elődöntőjében.

 

A nemrég Katar címvédésével véget ért Ázsia-kupa egyik, ha nem a legnagyobb esélyesének tartott Dél-Korea számára mint ismert, csúfos véget ért a kontinenstorna, hiszen Son Heung-Minék az elődöntőben bombameglepetésre alulmaradtak Jordániával szemben.

Dél-Koreában nehezen emésztették meg a válogatott kudarcát, főképpen azt, hogy immáron 64 éve várnak egy újabb, szám szerint a harmadik Ázsia-kupa sikerre (…)

(…) Olyan nehezen, hogy az országos szövetség drasztikus döntést hozott, miután levonta a következtetéseket: a válogatottat 2023 február vége óta irányító Jürgen Klisnamnnt azonnali hatállyal menesztették a nemzeti csapat éléről.

A korábbi német kiválóság mindössze 17 meccsen át irányította a dél-koreai nemzeti csapatot, amellyel a mérlege 9 győzelem, 5 döntetlen és 5 vereség – Valljuk be, nem feltétlenül a legimpozánsabb mérleg Ázsia egyik legerősebb válogatottja élén.

Pedig amikor Dél-Korea az Ázsia-kupa egyenes kiesés szakaszában előbb a szintén a végső győzelemre esélyes riválisait, a nyolcaddöntőben Szaúd-Arábiát, majd egy körrel később Ausztráliát búcsúztatta, még minden szép volt Klinsmann számára… Aztán jött az ominózus, Jordánia elleni elődöntő!

 

(Borítókép: Photo by Masashi Hara/Getty Images)