Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ronaldo reagált az eltiltására

A Manchester United kihagyja a keretéből Cristiano Ronaldót a következő mérkőzésen, miután a portugál klasszis a legutóbbi meccs befejezése előtt bevonult az öltözőbe…

(Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

A Manchester United veterán támadója, Cristiano Ronaldo ismét nem tudta visszafogni az érzelmeit, és a Tottenham elleni mérkőzésen már a lefújás előtti percekben besétálta az öltözőbe, miután konstatálta, hogy nem fogják őt becserélni. A portugál klasszis az alábbi sorokkal reagált:

“Ahogy egész pályafutásom során mindig tettem, próbálok úgy élni és játszani, hogy megadjam a tiszteletet a kollégáimnak, az ellenfeleimnek és az edzőimnek. Ez nem változott. Én sem változtam. Ugyanaz az ember és sportoló vagyok, aki az elmúlt 20 évben a futball elitjébe tartozott, és a tisztelet mindig nagyon fontos szerepet játszott a döntéshozatali folyamataimban.

Nagyon fiatalon kezdtem, az idősebb, tapasztaltabb futballisták példája mindig nagyon fontos volt számomra. Így később én is próbáltam utat mutatni a fiataloknak azokban a csapatokban, amelyeket képviseltem. Sajnos ez nem mindig lehetséges, néha a pillanat hevében eluralkodnak rajtunk az érzelmek.

Most úgy érzem, keményen kell dolgoznom, támogatnom kell a csapattársaimat, és készen kell állnom bármire bármely mérkőzésen. Nem opció, hogy engedek a nyomásnak. Sosem volt. Ez a Manchester United, és össze kell tartanunk. Hamarosan újra együtt leszünk.”

A 37 éves támadó az idei szezonban csapata tíz bajnoki mérkőzése közül csupán kétszer volt kezdő, összesen pedig nyolc alkalommal lépett pályára. Ronaldo jobbára csak az Európa-ligában kap lehetőséget a bizonyításra, azonban alapesetben a bajnokságban már nem számol vele kezdőként az edzője.