Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: nagyon simán győzte le a Lazio az Atalantát – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 11. fordulójában az Atalanta a Laziót fogadta. Nem jó napot fogott ki a bergamói csapat, mivel már a mérkőzés elején hátrányba kerültek, és még egy szépítés sem jött össze nekik. A Lazio így nagyon simán nyert, és ezzel átvette a tabella harmadik helyét, éppen az Atalantától.

(Photo by Sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images)

Sokkal jobban játszott a Lazio az első félidőben, mint az Atalanta, és már a 10. percben megszerezték a vezetést, amikor Zaccagni kapott remek labdát, majd egy az egyben vihette a kapusra, végül pedig higgadtan lőtt a hálóba. Próbálkozott még Milinkovic-Savic is három perccel később, de a labda a kapu mellett ment el. A 24. percben az Atalanta is helyzetbe került, amikor Soopy beívelése után Hateboer fejelt kapura, de a labda kicsivel fölé ment. Elég sokat támadott a Lazio, de újabb gólt nem tudott szerezni, mivel a befejezések pontatlanok voltak, és végül újabb gól már nem esett a játékrészben.

A második félidőben is a Lazio játszott valamivel jobban, de nem sok helyzet jellemezte a játékrészt. Az 52. percben viszont ismét betalált a vendégcsapat, amikor Marusic ugratta ki csapattársát, Felipe Andersont, aki a tizenhatosról a bal alsó sarokba lőtte a labdát. A játékvezető még egy ideig nézegette a videóbíró segítségével, de megadta a találatot. Az 59. percben volt egy tizenegyesgyanús esett is az Atalantánál, de nem kaptak büntetőt a hazaiak. Főleg beadásokkal operált a Lazio, de ezeket rendre kivédekezték a hazaiak. Végül emberhátrányban fejezete be a mérkőzést az Atalanta, mivel a 90. percben Muriel a második sárga lapjával kiállíttatta magát, így a végét már simán kihúzta a Lazio.

Atalanta – Lazio 0-2 (0-1)
Helyszín: Gewiss Stadion (Bergamo) Vezette: Rosario Abisso
Gólszerzők: – ill. Zaccagni (10.), Felipe Anderson (52.)
Sárga lap: Okoli (12.), Soopy (45+1.), Muriel (59.) ill. Cataldi (70.), Milinkovic-Savic (88.)
Kiállítás: Muriel (90.) ill. –

Atalanta: Sportiello, Scalvini, Demiral, Okoli (Djimsiti, 46.), Hateboer, Koopmeiners, de Roon (Ederson, 75.), Soopy (Maehle, 64.), Pasalic (Maliovsky, 46.), Muriel, Lookman (Zapata, 71.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

Lazio: Provedel, Lazzari (Hysaj, 77.), Casale, Romagnoli, Marusic, Milinkovic-Savic, Cataldi (Basic, 70.), Vecino, Pedro (Cancellieri, 84.), Zaccagni, Felipe Anderson. Vezetőedző: Maurizio Sarri

A 11. forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Juventus – Empoli 4-0

Szombat:
Salernitana – Spezia 1-0
AC Milan – Monza 4-1
Fiorentina – Internazionale 3-4

Vasárnap:
Torino – Udinese 1-2
Bologna – Lecce 2-0
Atalanta – Lazio 0-2
20:45 AS Roma – Napoli (Tv: Sport 2)

Hétfő:
18:30 Cremonese – Sampdoria (Tv: Sport 1)
20:45 Sassuolo – Hellas Verona (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása: